x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

25 Mar 2004   •   00:00
S-a aprins flacara olimpica

Intr-o ceremonie grandioasa, ce se va desfasura in stravechiul sanctuar, unde in anul 779 in. Hr. a avut loc prima editie a Jocurilor Olimpice, actrita greaca Thalia Prokopiou va aprinde flacara olimpica. Imbracata in straiele zeitelor antice, cea mai apreciata actrita a Greciei se va folosi, conform traditiei, de ajutorul razelor solare. Ieri au avut loc ultimele repetitii in acest sens. Olimpiada gazduita de Atena va debuta pe 13 august, cu ceremonia de deschidere, programata pe noul stadion „Olimpic" si va dura exact 16 zile.

Mutu, „Cetatean de onoare" al Pitestiului

Internationalul Adrian Mutu va primi titlul de „Ceta_ean de onoare" al municipiului Pitesti in sedin_a Consiliului Local care va avea loc saptamana viitoare. „Ma asteptam sa se intămple acest lucru. Ma găndesc ca in compara_ie cu alte titluri de «Ceta_ean de onoare» acordate in Pitesti, el chiar merita, avănd in vedere ca a facut o imagine buna orasului de unde a plecat. Prin Anglia s-a auzit de Pitesti doar datorita lui", a declarat Spiridon Mutu, tatal fotbalistului. (Andrei Nicolescu)

1.000 de dolari cu Ceahlaul

Presedintele clubului FC Unirea Alba Iulia afirma ca pentru jocul cu Ceahlaul Piatra Neamt prima de joc va fi mai mica decăt cea de la meciul cu Gloria Bistrita, dar mai mare ca la alte meciuri disputate pe teren propriu. „Nu le mai acordam 1.500 de dolari pentru victorie, dar le vom da mai mult de 500 de dolari in cazul in care vor cuceri cele trei puncte puse in joc", a declarat Viorel Malusel. Ardelenii nu se vor baza la acest meci pe atacantul Tibi Moldovan, care a calcat strimb si s-a accidentat la un meci-scoala sustinut marti. (Lucian Dobrater)

I-a sosit „cartea verde" lui Lutu

Universitatea va putea beneficia sambata, la meciul cu Gloria Bistrita, de serviciile mijlocasului Ionut Lutu. Ieri la pranz, la sediul clubului craiovean, a sosit din Cipru „cartea verde" a „Piticului". Cum Ovidiu Stanga este suspendat, Lutu va evolua la Bistrita inca din primul minut. Altfel, galeria „rebela" a alb-albastrilor a anuntat ca nu va face deplasarea la Bistrita. (Mario Morcov)

Ioan Becali vrea egal la Dinamo-Steaua

Presedintele Rapidului, Ioan Becali, a marturisit ca si-ar dori ca derby-ul campionatului, dintre Dinamo si Steaua, sa se incheie la egalitate. „Daca ar castiga Dinamo, ar insemna o detasare a acestei echipe fata de celelalte doua si atunci ar trebui sa ma bat numai cu Steaua pentru locul doi. Eu vreau o lupta in trei", a precizat Becali. Conducatorul giulestenilor se teme insa de partida pe care formatia lui Dan Petrescu o va disputa duminica contra lui FC National. „Intalnim o echipa care stie sa joace la rezultat", a declarat Becali.

Comisarul se bucura pentru scandalul Buia-Stăngaciu

Ion Moldovan se bucura ca inaintea meciului cu FC Arges, la Poli AEK Timisoara a izbucnit o bataie intre „secundul" Stangaciu si jucatorul Buia. „Situatii tensionate de acest gen pot aparea la orice echipe. Nu pot sa comentez eu ce se intămpla acolo, dar e bine pentru FC Arges ca la Timisoara nu e liniste. S-a vazut faptul ca nici noua nu ne-a prins bine scandalul iesit dupa meciul cu Dinamo, jucatorii n-au fost concentrati si nu au putut sa căstige cu Petrolul", a spus Moldovan. (Andrei Nicolescu)

Catrinel Rat, in partidul lui Gigi

Prim-vicepresedintele clubului de fotbal Olimpia, Catrinel Rat, a fost desemnat candidatul Partidului Noua Generatie la Primaria Satu-Mare. Catrinel Rat este si prim-vicepresedinte al PNG Satu-Mare. Ieri a fost prezent la Satu-Mare Ioan Scridon, consilierul personal al lui Gigi Becali, care a pregatit lansarea candidatului partidului la Primaria Satu-Mare, eveniment care va avea loc la sfarsitul acestei luni si la care si-a anuntat participarea si patronul Stelei (Crina Dunca)

Kovacevici in locul lui Ilie

Potrivit cotidianului spaniol Mundo Deportivo, jucatorul lui Real Sociedad, Darko Kovacevici, i-ar putea lua locul lui Adrian Ilie la Beºiktaº. „Clubul turc cauta un inlocuitor pentru Ilhan Mansiz, transferat in Japonia, dupa ce Adrian Ilie nu a raspuns aºteptarilor", scrie Mundo Deportivo. Publicatia spaniola mentioneaza ca pe lista posibililelor achizitii, alaturi de Kovacevici, mai apar ºi numele olandezilor Kluivert (Barcelona) si Jimmy Floyd Hasselbaink, colegul lui Adrian Mutu de la Chelsea, precum si cel al croatului Dado Prso (Monaco).

Salarii reduse pentru bavarezi

PreÂşedintele lui Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, a anuntat ca salariile jucatorilor bavarezi vor fi reduse cu 15 pana la 20 la suta, ca urmare a eliminarii din Liga Campionilor. „Contractele care se apropie de final nu vor mai fi prelungite in conditiile prevazute initial. Nu ne mai permitem sa facem greÂşeli", a spus Rummenigge. Potrivit presedintelui lui Bayern, gruparea germana va fi mai atenta la transferurile pe care le va efectua in 2004. „Vom cumpara jucatori mai tarziu, pentru ca spre finalul perioadei de mercato preturile scad repede, la fel Âşi pretentiile salariale", a precizat oficialul bavarez.

Fanii n-au incredere in Hagi

Peste 60% dintre participantii la un sondaj de opinie realizat de fanii echipei considera ca antrenorul Gheorghe Hagi nu va obtine performante la Istanbul. Cotidianul Star il critica pe presedintele Ozhan Canaydin intr-un articol intitulat: „De unde a aparut Hagi?". „Canaydin a primit primul gol in noul sau mandat: a adus un tehnician a carui cariera de antrenor este egala cu zero." Intre timp, Hagi a stabilit patru reguli pe care jucatorii sai trebuie sa le respecte. Astfel, echipa trebuie sa se apere cu 11 jucatori si sa atace tot cu 11. „Mingea nu oboseste, nu trebuie ca voi sa alergati atat de mult, ci sa faceti balonul sa alerge", suna regula numarul doi. „Regele" mai vrea ca jucatorii sai sa se ajute reciproc pe teren si sa profite de orice ocazie de a suta spre poarta adversa.

×
Subiecte în articol: sport