x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

22 Mar 2004   •   00:00
Record de invincibilitate pentru Arsenal

Arsenal a egalat recordul de invincibilitate detinut de Leeds United ºi Liverpool. „Tunarii" au castigat cu 2-1 meciul cu Bolton, totalizand 29 de partide fara infrangere in Premier League, la fel ca Leeds, in sezonul 1973/1974, ºi Liverpool, in sezonul 1987/1988. In actuala editie de campionat, Arsenal a acumulat 22 de victorii si 7 rezultate de egalitate. Tot in etapa 29, Chelsea, adversara „tunarilor" in „sferturile" Ligii Campionilor, a castigat cu 2-1 in fata lui Fulham, intr-un meci in care Adrian Mutu a fost doar rezerva. In schimb, Ionel Ganea a jucat 70 de minute in partida pe care formatia sa, Wolverhampton, a pierdut-o in deplasare, 0-1 cu Liverpool.

"Marius Niculae a fost o nulitate

Marius Niculae a fost titular in meciul in care Sporting Lisabona a fost spulberata cu 4-0 in deplasare la Rio Ave. „Sageata" a fost inlocuit in minutul 58 cu Silva si a fost notat cu 4 de „A Bola". Mult mai dur a fost insa cotidianul Record, care a scris despre jucatorul roman ca a fost „o nulitate". Evident nemultumit, antrenorul Fernando Santos nu a ezitat sa-si critice elevii: „Echipa mea a semanat cu o caricatura. Jucatorii au intrat pe teren crezand ca tricourile pe care le imbraca ar putea sa castige singure".

Real Madrid, invinsa iar

La trei zile dupa ce a pierdut Cupa Spaniei, Real Madrid a inregistrat un nou esec, 2-4, in deplasare, cu Athletic Bilbao. Bascii au condus cu 2-0 la pauza, dar Raul a marcat de doua ori (’49 si ’62) restabilind momentan egalitatea. Del Horno a semnat insa victoria lui Athletic printr-o „dubla" realizata in doar doua minute, 75 si 77. „Nu ne asteptam sa pierdem si cu atat mai putin intr-o asemenea maniera. Oboseala si-a spus cuvantul", a spus Beckham. Este pentru prima data in acest sezon cand madrilenii sunt invinsi in doua meciuri consecutive: cu Zaragoza in finala Cupei Spaniei si cu Athletic Bilbao in campionat.

Esecuri pentru Zicu si Moldovan

Parma a fost invinsa, 1-3, pe „San Siro", in fata liderului din Serie A, AC Milan. Ianis Zicu a intrat pe teren in minutul 66, in locul lui Barone, si a primit un cartonas galben in minutul 81. In Franta, Viorel Moldovan a fost integralist la Nantes, in meciul pierdut de echipa sa, 0-1, in deplasare la Lyon. In liga a doua spaniola, Gheorghe Craioveanu a fost titular in Getafe - Cordoba 1-0, ca si Bogdan Stelea in intalnirea Malaga B - Salamanca 2-2.

„Vulturii" nu-i mai vor pe Lucescu si Ilie

Besiktas ar putea renunta la finalul sezonului la Mircea Lucescu si Adrian Ilie. Potrivit cotidianului Hurriyet, conducerea gruparii turce intentioneaza sa aduca din sezonul viitor un antrenor turc. Printre tehnicienii care i-ar putea lua locul lui Lucescu se numara Ersun Yanal (Genclerbirligi) si Riza Calimbay (Ankaragucu). De asemenea, cotidianului Fanatik scrie ca nici Adrian Ilie nu va mai ramane „vulture" pentru ca „fotbalistul roman nu a dat dovada de constanta in evolutii de cand a venit la Beºiktaº". Campioana Turciei a fost invinsa vineri, 1-3, in deplasare la Diyarbakir, unicul gol al echipei lui Lucescu fiind marcat de Daniel Pancu.

Remin Deva, in semifinalele Challenge Cup

Universitatea Remin Deva s-a calificat in semifinalele Challenge Cup la handbal feminin, dupa ce a invins cu 33-29 formatia germana Borussia Dortmund, in manºa a doua a sferturilor de finala. Remin Deva pierduse partida tur de la Dortmund cu 29-27. In „sferturile" Cupei EHF, Rapid a jucat dupa inchiderea acestei editii partida retur cu Viborg. In tur, rapidistele au fost invinse la limita cu 30-29 pe terenul danezelor. La handbal masculin, Dinamo Romconstruct a ratat calificarea in finala Cupei EHF, fiind invinsa cu 31-25 in deplasare(in tur 30-30), de echipa spaniola Altea. In Challenge Cup, HCM Constanta a castigat cu 27-25 pe terenul formatiei franceze US Dunkerque, dar a ratat calificarea in finala, intrucat pierduse partida tur cu 24-18.

Rusii au uscat „stejarii"

Nationala de rugby a Romaniei a suferit o rusinoasa infrangere, 33-24, in fata Rusiei, intr-un meci contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor. Partida disputata la Krasnodar a fost la discretia gazdelor, care la pauza conduceau cu un neverosimil 21-3, tricolorii revenind in joc abia in repriza secunda, cand au inscris 21 de puncte. Infrangerea de sambata diminueaza sansele formatiei lui Philippe Sauton de a cuceri primul loc in competitie, prima sansa pentru cucerirea trofeului avand-o reprezentativa Portugaliei. Echipa noastra mai are de disputat un singur meci, pe 27 martie, acasa cu Georgia. (Vicentiu Neagoe)

S-au retras de pe teren!

Derby-ul etapei cu numarul 26 din Serie A, Lazio - AS Roma, disputat pe "Stadio Olimpico", a fost intrerupt in minutul al treilea al reprizei secunde, la scorul de 0-0. Motivul a fost zvonul conform caruia un copil a fost ucis in timpul unei confruntari dintre suporterii Romei si politie inainte de debutul partidei. Se pare ca o masina a fortelor de ordine italiene l-a accidentat mortal pe copil, ceea ce i-a determinat pe "tifosi" sa ceara suspendarea meciului. "Criminalilor!" si "Afara de pe teren!" au fost scandarile suporterilor, care au fost agitati de o persoana care a anuntat la megafon nefericitul incident. Cu toate ca informatia a fost dezmintita oficial, jucatorii celor doua echipe au coalizat si au refuzat sa mai continue partida, iar arbitrul Rosetti a fost nevoit sa fluiere finalul. Lazio si AS Roma risca acum ca, pe langa pierderea la "masa verde" a partidei, sa fie suspendate si sa primeasca amenzi usturatoare. (Catalin Fainisi)

×
Subiecte în articol: sport