x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

19 Mar 2004   •   00:00
Rednic, refuzat de Zimbrul Chisinau

Dupa ce a refuzat pe Ceahlaul Piatra Neamt, Mircea Rednic s-a aflat in tratative cu oficialii de la Zimbrul Chisinau pentru preluarea postului de antrenor principal. "Puriul" nu a mai ajuns la un acord cu moldovenii din cauza pretentiilor sale financiare. Pe langa acestea, fostul antrenor al Rapidului a cerut sa aduca la echipa si alti jucatori romani, lucru neacceptat. Rednic se afla in tratative cu Apulum Alba Iulia, care asteapta mai intai un raspuns definitiv de la "demisionarul " Aurel Sunda. (Sorin Anghel)

Munteanu va juca in memoria victimelor de la Madrid

Esperanza Aguirre, presedintele Comunitatii Autonome Madrilene, s-a intalnit cu Florentino Perez si Enrique Cerezo, bosii de la Real si Atletico Madrid, pentru a pune la punct detaliile legate de desfasurarea unei partide in memoria victimelor atentatelor din 11 martie. Meciul ar urma sa opuna o selectionata formata din jucatori ai celor doua grupari unor fotbalisti straini din Primera Division, proveniti din tarile care au inregistrat cele mai multe victime. Catalin Munteanu, fotbalistul lui Albacete, ar urma sa faca parte din trupa "stelelor", beneficiile fiind donate victimelor atentatelor. Deocamdata nu s-a stabilit data acestei partide. (Catalin Oprisan)

Motivatie pentru meciul cu Bistrita

Emanoil Savin, presedintele Consiliului de Administratie al FC Unirea, a afirmat, dupa partida din cadrul "Cupei Romaniei" de miercuri, ca in cazul in care "alb-negrii" vor castiga jocul cu Gloria Bistrita de duminica, va organiza o petrecere de zile mari, cu invitati de marca, printre care se numara Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocsa si Ionut Fulea. "Sa invinga duminica, pentru ca de restul ma voi ocupa eu. Le dau prime de joc si iiduc la petrecere. Sper sa reusesc sa le ridic moralul si sa redevenim o familie, ca doar impreuna vom reusi!", a punctat omul de afaceri. (Lucian Dobrater)

Bogdan Stelea, premiat la Salamanca

Stelea a fost desemnat cel mai constant jucator al lui Salamanca in sezonul trecut. Premiul lui "Arnold" a fost oferit de revista saptamanala "Salamanca Actualidad", care l-a considerat pe roman unul dintre cei mai buni jucatori ai gruparii din Segunda Division. Anul trecut, Stelea a reusit sa nu primeasca gol in 16 partide dintr-un total de 42 de etape de campionat, detinand si recordul de imbatibilitate consecutiva, de aproximativ 900 de minute. (Catalin Fainisi)

Fernando Alonso va purta banderola neagra

Pilotul spaniol al echipei Renault, Fernando Alonso, va purta o banderola neagra in timpul Marelui Premiu de Formula 1 din Malaezia, de duminica, in memoria victimelor atentatelor care au avut loc, saptamana trecuta, la Madrid. "Au murit oameni nevinovati, muncitori ca mine si ca oricine altcineva, copii care mergeau la scoala. A fost un moment dur pentru Spania, care a marcat foarte multa lume", a declarat ibericul, care considera ca va obtine prima victorie a sezonului pe circuitul de la Sepang. (Catalin Fainisi)

Sedinta foto in Trivale

Astazi, de la ora 10:00, toti membrii echipei FC Arges vor sustine un examen foto pentru site-ului oficial al clubului. Pozele erau necesare pentru ca, de la precedenta sedinta efectuata pe data de 28 mai 2003, 14 jucatori din 23 nu mai fac parte din lotul actual. In vechiul "album de familie", alaturi de Moldovan apar, printre altii, Vladoiu, Bukvic, Bogoi, A. Chirita sau Dancia, fotbalisti care s-au despartit de FC Arges in termeni nu tocmai amiabili. Tot azi va fi prezentat presei si noul autocar, proaspat achizitionat din Germania de Viorel Ilinca. Vulturii se vor deplasa de-acum cu un BOVA olandez fabricat in anul 1999, care a costat clubul FC Arges100.000 de euro. (Andrei Nicolescu)

"Dubla" Jerry Gane

Jerry Gane a marcat doua goluri in meciul pe care echipa sa, Grasshopper Zurich, l-a terminat la egalitate, 2-2, pe terenul lui FC Aarau, in etapa a 24-a a campionatului Elvetiei. Gane, care a fost titular la fel ca si coechipierul sau Mihai Tararache, a inscris in minutele 11 si 23. Ambii jucatori romani au fost insa inlocuiti pe parcursul reprizei secunde. Intr-o alta partida, FC Zurich, cu Iulian Filipescu prezent pe teren toate cele 90 de minute, a castigat cu 1-0, acasa, in fata lui FC Basel.

Scandal la AMF Bucuresti

Problemele Scolii de Fotbal "Florin Halagian" continua chiar si dupa ce Adunarea Generala a AMF Bucuresti a aprobat afilierea scolii. Conducerea Asociatiei Municipale de Fotbal l-a anuntat pe Florin Pelmus, patronul scolii care poarta numele "Armeanului ", ca trebuie sa schimbe urgent denumirea asociatiei, altfel va fi dezafiliat. "Nu am nici un interes sa "lucrez" pe nimeni. Trebuie sa-si lamureasca problema cu Florin Halagian pentru ca altfel Biroul Executiv va aproba dezafilierea scolii si isi vor pierde dreptul de a participa in competitii", a declarat Ioan Chilom, secretarul-general al AMF Bucuresti. Vestea l-a infierbantat foarte tare pe patronul Scolii de Fotbal "Florin Halagian", care s-a lansat intr-un atac la adresa celor care conduc destinele fotbalului bucurestean. "In Adunarea Generala au fost de acord ca scoala sa mearga inainte cu aceasta denumire, iar acum vine Chilom si spune ca nu se poate. Mi-au spus sa stau linistit, dar acum vad ca s-au sucit. Ei nu fac altceva decat sa-si bata joc de copii. S-a aprobat un buget de 3 miliarde de lei pentru copii si juniori pentru anul 2004, dar la Cupa Primaverii, unde am ocupat locul doi, nu am primit nimic. A venit Chilom si ne-a strans mana ca pe vremea comunistilor", a comentat Pelmus.

Ilie Dumitrescu, in semifinale

La trei zile dupa ce a invins pe Olympiakos in campionat, Ilie Dumitrescu a "bifat" un nou succes. Formatia sa, AEK Atena, s-a calificat in semifinalele Cupei Greciei, dupa ce a castigat in deplasare, 3-2, intalnirea cu Iraklis Salonic. In tur, echipa lui Ilie Dumitrescu invinsese cu 1-0. In semifinalele competitiei merge si Lucian Sanmartean. Romanul a evoluat pe toata durata partidei pe care echipa sa, Panathinaikos Atena, a castigat-o cu 2-1, acasa, in fata lui Patraikos. Panathinaikos a obtinut victoria cu 1-0 si meciul tur disputat in deplasare.

×
Subiecte în articol: sport