x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

18 Mar 2004   •   00:00
Mircea Lucescu, antrenorul anului 2003

Lucescu a fost ales de Primaria cartierului Eminonu din Istanbul antrenorul anului 2003. Dupa ce a primit din partea primarului Lutfi Kibiroglu o placheta si un ceas de masa cu imaginile cartierului, tehnicianul romin a afirmat ca intentioneaza sa isi cumpere o vila in cartierul Eminonu. "Vreau sa fiu vazut de voi ca un turc. Nu sunt turist aici. As vrea sa traiesc in Eminonu dupa ce imi voi incheia cariera de antrenor. Sunt fascinat de apa, oamenii si aerul mistic din acest cartier. Oamenii sunt minunati si foarte sufletisti", a declarat Lucescu.

Romania, pe locul 31 in clasamentul FIFA

Echipa nationala a Romaniei ocupa locul 31, cu 649 de puncte, in clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicitatii ieri. "Tricolorii" au coborat trei pozitii fata de ierarhia anuntata de forul international la mijlocul lunii februarie. Adversarele Romaniei in preliminariile Cupei Mondiale din anul 2006 ocupa urmatoarele pozitii: Olanda - 4, Cehia - 6, Finlanda - 42, Macedonia - 92, Armenia - 110 si Andorra - 147. Primele trei pozitii sunt ocupate de Brazilia (842 puncte), Franta (826 puncte) si Spania (791 puncte). n Amenintari G-14 boicoteaza campionatul cluburilor Cele mai putenice formatii europene vor boicota Campionatul Mondial al Cluburilor organizat de FIFA in vara anului viitor. Echipele care formeaza grupul G-14 au amenintat ca nu vor participa sub nici o forma la aceasta competitie. "Nu vrem si mai ales nu putem sa ne permitem un calendar mai incarcat decat cel actual", a spus Karl Heinz Rummenigge, presedintele lui Bayern Manchen. Din organizatia G-14 mai fac parte alaturi de gruparea bavareza, Milan, Juventus, Inter, Real Madrid, Barcelona, Valencia, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Marseille, Lyon, Paris St. Germain, Ajax, Eindhoven si Porto.

Donatii pentru "Fondul Madrid"

Comitetul Olimpic Romin a donat 10.000 de euro pentru "Fondul Madrid", deschis la initiativa presedintelui COR, Ion Tiriac, in sprijinul familiilor afectate de tragicele evenimente din capitala Spaniei. In contul deschis la Banca Tiriac pot fi depuse sume in lei, dolari sau euro pentru ajutorarea victimelor atentatelor de la Madrid si a familiilor acestora. In contul "Madrid" - 4200 13000J, orice persoana poate depune sau transfera sume de bani, la oricare dintre sucursalele si agentiile Bancii Tiriac. n Fite de vedeta Ruine la "Beckhingham Palace" David Beckham a obtinut avizele necesare pentru ca la "Beckhingham Palace", resedinta sa din localitatea britanica Sawbridgeworth, sa fie construite ruine in scop decorativ. Potrivit site-ului "ananova.com", ruinele, care vor avea 13 metri lungime si 4,5 metri latime, vor reprezenta cateva ziduri de piatra in forma unei cladiri abandonate si fara acoperis. Aspectul acestei constructii va crea impresia ca ruinele sunt ale unui castel vechi sau ale unei biserici. "Nu am nici cea mai vaga idee care este scopul pentru care se vor construi ruinele. Poate ca David si Victoria s-au inspirat de la vreo emisiune despre gradini", a declarat un reprezentant al primariei din Sawbridgeworth.

Viorel Moldovan n-a avut licenta de joc in Cupa

Viorel Moldovan n-a putut bifa nici macar un minut in "sfertul" din Cupa Frantei, castigat aseara de Nantes, 3-2, impotriva Rennes-ului lui Ladislau B.l.ni. Licenta de joc a romanului in Franta a expirat marti, iar clubul la care activeaza B.l.ni a solicitat suspendarea lui "Moldobut" pentru partida de aseara. Anuntat titular in echipa lui Loic Amisse, Viorel a fost nevoit sa paraseasca terenul chiar inainte de primul fluier, fiind inlocuit de Gregory Pujol. "Conducatorii mei se pare ca au cam dormit si s-a ajuns la situatia asta. E mai bine asa, fiindca eram incert, din cauza unor probleme medicale. Important e ca echipa a castigat, iar eu voi fi apt pentru meciul greu ce urmeaza in campionat, cu Lyon", ne-a declarat Moldovan. (Catalin Fainisi)

Jerry Gane, doua goluri, Filipescu a batut campioana

Romanul lui Grasshoppers Zurich, Jerry Gane, a reusit o "dubla" in deplasarea din campionat de la Aarau, 2-2, fiind una dintre cele mai bune "lacuste" de pe teren. Intr-o alta partida, FC Zurich, cu Iulian Filipescu pe teren pe toata durata partidei, a invins campioana FC Basel cu 1-0. (Catalin Fainisi)

Pavel nominalizat de ATP

Tenismenul roman Andrei Pavel se afla pe lista jucatorilor nominalizati de Asociatia Profesionista de Tenis (ATP) la premiul pentru cea mai buna revenire pe terenurile de tenis in anul 2003, intr-o gala ce va avea loc la Miami. Anul trecut, Pavel a fost nevoit sa stea departe de terenurile de tenis timp de sase luni, din cauza unor probleme de sanatate. In afara sportivului nostru, pentru acest premiu se "lupta" alti trei jucatori: brazilianul Gustavo Kuerten, australianul Mark Philippoussis si rusul Dimitri Tursunov. (Madalina Corbeanu)

Dumitrescu si Sanmartean, in semifinalele Cupei

Victoriile lui Ilie Dumitrescu se tin lant. Dupa ce duminica a invins liderul Olympiakos Pireu, cu 1-0, AEK Atena a pasit in semifinalele Cupei Greciei, invingand in deplasare pe Iraklis Salonic, scor 3-2 (1-0 in tur), in returul "sferturilor". In alt meci de Cupa, Panathinaikos Atena, fara Lucian Sanmartean, a invins cu, 2-1, pe Patraikos si s-a calificat in semifinale, unde mai sunt prezente Olympiakos Pireu si echipa de divizie secunda Kastoria. (Catalin Fainisi)

×
Subiecte în articol: sport