x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi 4 iulie, victorie americană!

4 iulie, victorie americană!

de Sorin Anghel    |    04 Iul 2011   •   16:03
4 iulie, victorie americană!

Caravana Turului Frantei a ajuns ieri dupa-amiaza la Redon, un oras cu 10.000 de locuitori, aflat la granita dintre Bretania si Loire - Atlantique. Localitatea este cunoscuta in randul iubitorilor de canotaj si caiac datorita concursurilor care se organizeaza aici. La Redon, in luna septembrie, va avea loc primul festival olimpiv pentru sporturi in aer liber. Jurnalul National a ajuns in vestul Hexagonului insa pe sosea, folosind un Renault Megane Sport Tourer. Masina se comporta excelent pe taram frantuzesc, fiind o veritabila regina a soselelor atat in traficul aglomerat, unde se stecoara “romaneste', ca un peste, cat si atunci cand drumul este liber si se poate circula cu 140 km/h.

Cursa a avut un desfasurator clasic. Cinci baieti au evadat inca de la inceput, au stat in fata multa vreme, au fost vazuti la televizor, dupa care, spre final, au fost “inghititi' de plutonul favoritilor. N-au lipsit nici cazaturile, chiar daca au fost putine si fara urmari in clasamentul general. Dupa 198 de kilometri, primul a trecut linia de sosire americanul Tyler Farrar. O victorie care a venit perfect, chiar de Ziua Nationala a Statelor Unite ale Americii. Rutierul a reusit sa castige cursa in urma sprintului din final. Tricoul galben a ramas tot la norvegianul Thor Hushovd, care a trecut linia de sosire impreuna cu David Millar, Cadel Evans si Andy Schleck. Cu acelasi timp – 4h 20’21' - a fost intregistrat si spaniolul Alberto Contador, astfel ca nu au intervenit schimbari in clasamentul general. Tricoul verde a fost adjudecat de catre Jose Joaquin Rojas, de la Movistar, in vreme ce Philippe Gilbert poarta tricoul alb cu buline rosii.

Astazi are loc etapa a 4-a, pe o distanta de 172,5 kilometri, de la Lorient pana la Mur-de-Bretagne. Sosirea va fi in panta, asa cum s-a intampla in prima etapa, la Les Herbiers. Plutonul se poate rupe pe dealurile din Bretania. Mai multe stiri despre Turul Frantei gasiti pe www.jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011 tyler farrar