x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Andy Murray câștigă meciul maraton de 3 ore în fața lui Zverev la Doha

Andy Murray câștigă meciul maraton de 3 ore în fața lui Zverev la Doha

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2023   •   06:50
Andy Murray câștigă meciul maraton de 3 ore în fața lui Zverev la Doha
Sursa foto: Hepta

Andy Murray trăiește o a doua tinerețe în 2023, an în care din 6 meciuri jucate, în 4 a disputat set decisiv. Miercuri seara, la Doha, britanicul a trecut în sferturile de finală ale turneului de la Doha, cu o victorie în 3 seturi, împotriva lui Alexander Zverev, favorit 4 al competiției.

Fostul număr 1 mondial a trecut la mare luptă de Alexander Zverev, dublu campion la ATP Finals, cu 7-6(5), 2-6, 7-5, după trei ore și trei minute istovitoare, pentru a ajunge în sferturile de finală ale Qatar ExxonMobil Open.

"Face o mare diferență pentru jucători când venim și avem parte de multă energie și de o atmosferă grozavă din partea publicului", a declarat Murray după meci. "Să sperăm că asta va continua și în restul săptămânii, dar evident că mi-a plăcut să joc în această atmosferă în seara asta".

Murray a fost de două ori la două puncte de înfrângere când a servit pentru a rămâne în meci la 4-5 în setul al treilea. În acele momente cruciale, jucătorul de 35 de ani a preluat inițiativa, riscând totul, cu lovituri decis și puternice.

După ce a supraviețuit celui de-al zecelea game al decisivului, Murray a făcut un break în fața fostului număr 2 mondial în game-ul următor.

Murray nu a irosit ocazia de a obține o nouă victorie importantă la Doha, valorificând a doua minge de meci pe propriul serviciu.

În primul tur, Murray a fost, de asemenea, nevoit să muncească din greu pentru a trece de italianul Lorenzo Sonego într-un tie-break în ultimul set. Fostul număr 1 mondial va juca în continuare cu francezul Alexandre Muller, venit din calificări, care l-a învins pe Botic van de Zandschulp, cap de serie numărul opt, cu 6-2, 6-4.

"Nu este atât de familiar, dar este evident că a avut o săptămână bună, venind din calificări. El a jucat deja patru meciuri acum, așa că, evident, îi plac aceste condiții", a declarat Murray.

"Antrenorul meu se va uita, evident, la videoclipuri și alte chestii în seara asta pentru a se familiariza un pic mai mult cu jocul lui, dar este o oportunitate pentru mine în sferturi mâine și am timp să mă odihnesc și să mă pregătesc pentru asta".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: andy murray doha maraton