x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Andy Murray se retrage de la Roland Garros 2023

Andy Murray se retrage de la Roland Garros 2023

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2023   •   16:40
Andy Murray se retrage de la Roland Garros 2023
Sursa foto: Hepta

Tenismenul scoțian Andy Murray se retrage din turneul Roland Garros 2023, potrivit unor surse citate de presa britanică.

A trecut ceva timp de când Murray a concurat ultima dată la Roland Garros și chiar mai mult timp de când a câștigat ultima sa partidă în capitala Franței. Ultima sa participare a avut loc în 2020 și ultima victorie în 2017, iar acest lucru nu se va schimba nici anul acesta.

Triplul campion de Grand Slam a concurat și la Mastersul de la Paris, fără să câștige vreun meci de la triumful său din 2016.

Dar acum, după un sezon complicat pe zgură, Murray a luat în sfârșit o decizie în privința participării sale la cel de-al doilea turneu major al sezonului. A existat o șansă solidă ca el să fi fost unul dintre jucătorii cap de serie, dar totuși a luat decizia de a se retrage din turneu.

Murray a avut un început foarte prost de sezon pe zgură și lucrurile arătau foarte rău. Cu toate acestea, el a înregistrat apoi un triumf istoric la turneul ATP Challenger din Franța și totul a început să arate un pic mai bine, el declarând chiar că vrea să concureze la Roland Garros, deoarece ar putea fi ultima dată când va participa la acest turneu.

Cu toate acestea, au urmat două înfrângeri dezamăgitoare pentru scoțian. Mai întâi a pierdut în fața lui Fabio Fognini la Roma, înainte de a fi dominat total de Stan Wawrinka la un alt turneu ATP Challenger. Acest lucru l-a făcut pe Murray să își reconsidere afirmațiile anterioare, el anunțând că decizia privind Roland Garros va veni "în câteva zile".

Murray a decis în final că nu va apărea la Roland Garros 2023. Pe de altă parte, el poate începe să se pregătească din timp pentru sezonul de turnee pe iarbă, în încercarea de a reedita succesul său anterior de la Wimbledon.

×
Subiecte în articol: tenis andy murray roland garros