x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bute a trecut de cântarul oficial: a avut 54 de grame sub limita categoriei supermijlocie

Bute a trecut de cântarul oficial: a avut 54 de grame sub limita categoriei supermijlocie

08 Iul 2011   •   09:40
Bute a trecut de cântarul oficial: a avut 54 de grame sub limita categoriei supermijlocie

Lucian Bute a trecut si ultimul hop inaintea meciului de sambata cu francezul Jean Paul Mendy. La cantarul oficial efectuat in aceasta dupa-amiaza, campionul roman a avut 76.150 de kilograme, cu 54 de grame mai putin decat greutatea maxima permisa de categoria supermijlocie, 76.204 kg.

Adversarul lui Bute, francezul Mendy, s-a incadrat si el in categorie, cu 75,300 kg.

Ultimele doua zile au fost cele mai chinuitoare pentru pugilistul roman, care s-a antrenat normal, dar a sarit peste mese, folosind si o geaca de fas pentru a scapa mai usor de gramele in plus. Aseara, Lucian Bute mai avea un kilogram de dat jos. "E firesc sa am emotii la cantar, ultimul kilogram a fost destul de greu de dat jos. Ma bucur ca am facut categoria, primul adversar a trecut. Am facut categoria usor, doar azi mi-a fost mai greu. Acum m-am hidratat deja si voi continua toata ziua sa ma rehidratez", a declarat Bute dupa cantarul oficial.

Bute si Mendy si-au ales apoi si manusile pentru meciul de sambata. "Este o chestie de cum te simti, nu e mare diferenta intre ele", a adaugat romanul. "M-am gandit mult la Mendy, la stilul lui, la strategia mea. Deja vizualizez cum o sa fie prima repriza si cum va continua meciul. Nu mi-am proppus sa-l fac KO, obiectivul meu e sa castig meciul", a mai spus campionul nostru, care le-a multumit celor aproximativ 200 de suporteri care i-au scandat numele la cantarul oficial si le-a transmis romanilor ca ii asteapta la meci.

Cei doi boxeri vor mai fi cantariti si maine dimineata, in ziua meciului, in care nu trebuie sa aiba cu mai mult de 4 kilograme peste limita categoriei, adica 80.204 kilograme.

Maine seara, Lucian Bute isi va pune in joc pentru a opta oara centura mondiala a versiunii IBF la categoria supermijlocie in fata francezului Jean Paul Mendy, in cadrul galei "Campion pentru Romania", ce va avea loc la Romexpo si va fi transmisa de Pro TV cu incepere de la ora 20:30.

×