x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Performanță extraordinară pentru David Popovici! S-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Performanță extraordinară pentru David Popovici! S-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2023   •   21:29
Performanță extraordinară pentru David Popovici! S-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Înotătorul David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după ce a câștigat proba de 100 de metri liber de la Campionatul Național de înot, a anunțat, sâmbătă, Federația Română de Natație.

Calificarea a fost obținută în urma rezultatului obținut sâmbătă la Campionatul Național de înot în bazin de 50 de metri pentru seniori, tineret și juniori. David Popovici a câștigat proba de 100 de metri liber cu timpul de 47.61 secunde și a reușit astfel să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, a anunțat Federația Română de Natație.

Proba de 100 de metri liber este cea în care David Popovici deține atât titlul, cât și recordul mondial, dar și titlul european de seniori, a precizat federația pe Facebook.

Campionatul Național de înot în bazin de 50 de metri se desfășoară la Complexul Sportiv De Natație Otopeni.

"Cel mai rapid înotător al planetei la 100 m liber, David Popovici a reușit să își câștige biletul pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 în proba regină de 100 m liber, cea în care deține titlul mondial și recordul lumii.

La Campionatele Naționale 2023, de la Otopeni, David a fost cronometrat la 100 m liber cu 47.61 secunde, sub baremul de calificare olimpic (48.34).

David este al doilea sportiv al Team Romania care îndeplinește baremul de calificare pentru JO Paris 2024, după atleta Delvine Relin Meringor (maraton). Este a doua ediție de Jocuri Olimpice pentru David Popovici, după JO Tokyo 2020.

Felicitări David! Ție și antrenorului Adrian Rădulescu, precum și echipei din spatele succeselor tale!

Team Romania mândră de campionii săi!", transmite Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×