x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Spania - Danemarca, prima semifinală de la mondialul de handbal, după un meci dramatic la Gdansk

Spania - Danemarca, prima semifinală de la mondialul de handbal, după un meci dramatic la Gdansk

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   23:17
Spania - Danemarca, prima semifinală de la mondialul de handbal, după un meci dramatic la Gdansk
Sursa foto: International Handball Federation - IHF

Spania și Danemarca se întâlnesc în prima semifinală de la Campionatul Mondial de handbaș masculin din Polonia și Suedia. Spania a trecut dramatic de Norvegia în sferturi, după 4 reprize de prelungiri, în timp ce Danemarca a zdrobit Ungaria

Dramă la Gdansk unde Spania s-a calificat în prelungiri în fața Norvegiei

După o dublă repriză suplimentară fascinantă de 80 de minute la ERGO Arena din Gdansk, Spania a trecut de Norvegia la un singur gol (35:34) și s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial Masculin IHF 2023.

Norvegia vs Spania 34:35 după prelungiri (25:25, 13:12)

La capătul unui meci în care Spania a avut conducerea o singură dată (19-20), Norvegia a ajuns cu 7 secunde înainte de final să aibă un gol avans (25-24). Kristian Bjornsen a preferat să prelungească atacul nordicilor, în loc să pătrundă la poartă din poziție avantajoasă, moment în care arbitrii sloveni au semnalat joc pasiv.

Spania a intrat în posesie, mingea a ajuns la Daniel Dujshebaev, care a înscris cu doar o secundă înainte de final.

Golul său a fost confirmat apoi prin sistemul de verificare video care a confirmat că mingea a trecut linia porții înainte de sirena de final, stabilind scorul de 25-25.

S-a ajuns astfel la primul timp suplimentar. După ce prima repriză a fost egală, cea de-a doua a fost mai plină de evenimente.

Spania conducea acum cu 29:28, cu 21 de secunde înainte de final și avea posesia, însă o pasă greșită a făcut ca mingea să ajungă la Bjornsen care a înscris cu 12 secunde înainte de final.

Spania a avut o ultimă șansă de a obține victoria, dar Daniel Dujshebaev a fost împiedicat pe aruncare de O'Sullivan, care a primit o eliminare de două minute.

A urmat o aruncare liberă executată de Canellas fără efect pe tabelă.

Astfel, s-a intrat în a doua repriză suplimentară de 10 minute. La 34:34 Spania a avut atacul în ultimele 60 de secunde și a înscris prin Daniel Dujshebaev.

Acesta avea să se dovedească a fi ultimul gol al meciului, aruncarea lui Bjornsen de pe final fiind parată de Perez de Vargas, care a adus astfel calificarea în semifinale, pentru iberici.

Celălalt sfert de finală dintre Danemarca și Ungaria a fost una fără istoric, maghiarii fiind surclasați de nordici cu un categoric 40-23 (21-12).

Astfel prima semifinală de la Campionatul Mondial se joacă între Spania și Danemarca.

 

(sursa: Mediafax)

×