x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa de handbal a României, în "sferturi"

Echipa de handbal a României, în "sferturi"

de Veronica Micu    |    13 Aug 2008   •   00:00
Echipa de handbal a României, în "sferturi"

10:30 • Reprezentativa de handbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale turneului olimpic de la Beijing, după o convingătoare victorie în faţa Franţei, scor 34-26.

Reprezentativa de handbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale turneului olimpic de la Beijing, după o convingătoare victorie în faţa Franţei, scor 34-26.


SPRE MEDALIE. Cu extrema Ramona Maier în mare formă şi Huţupan inspirată în poartă, România s-a desprins încă din prima repriză. La pauză, România conducea cu 17-13 o echipă a Franţei dezorientată. În partea a doua, fetele antrenate de Tadici şi Muşi au profitat de greşelile mari din apărarea franţuzoaicelor şi au mărit diferenţa pe tabelă. Au fost opt goluri diferenţă la final şi, judecînd şi după meciurile cu China şi Kazahstan, România arată a candidată la medalii. Pentru handbalistele noastre urmează meciurile cu Angola şi Norvegia, care vor stabili locul de pe care se vor califica în faza sferturilor de finală. Următorul meci va fi pe 15 august, cu Angola, ultimul meci din grupă fiind programat pe data de 17 august, cu Norvegia.


ECHIPA ROMÂNIEI: Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, - portari, Adriana Olteanu (1 gol), Ramona Maier (11), Carmen Amariei Lungu (1), Cristina Neagu (5), Ionela Stanca (4), Valentina Ardean (4), Adina Meiroşu (4), Valeria Beşe (2), Florina Bârsan (1), Narcisa Lecuşanu, Amalia Brădeanu (1). Antrenor: Gheorghe Tadici.

FRANŢA: Valerie Nicolas, Amandine Leynaud - portari, Nina Kamto (2), Veronique Pecqueux-Rolland (3), Paule Baudouin (2), Sophie Herbrecht (4), Stephanie Cano, Isabelle Wendling, Raphaelle Tervel (6), Maakan Tounkara (3), Alexandra Lacrabere (2), Mariama Sigante (3), Christine Vanparys (1). Antrenor: Olivier Krumbholz.


STATISTICĂ. România a izbutit 34 de goluri din 60 de şuturi la poartă, dintre care 3 din 7 metri, din şase astfel de oportunităţi, 12 pe contraatac (din 15 astfel de oportunităţi), fetele noastre fiind eliminate de trei ori pentru două minute.
De cealaltă parte, Franţa a înscris de 26 de ori din 50 de şuturi, a beneficiat de 4 lovituri de la 7 metri din care a izbutit 3 goluri, înscriind de 6 ori de pe contraatac, din tot atâtea oportunităţi. Franţuzoaicele au fost eliminate pentru două minute de 4 ori.

×
Subiecte în articol: jo 2008