x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Elena Rybakina, prima semifinalistă de la Australian Open

Elena Rybakina, prima semifinalistă de la Australian Open

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2023   •   07:50
Elena Rybakina, prima semifinalistă de la Australian Open
Sursa foto: Hepta

Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, a devenit prima jucătoare calificată în semifinalele Australian Open, după ce a surclasat-o pe Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, marți, pe Rod Laver Arena, într-un meci pe care l-a dominat categoric.

Kazaha de origine rusă a părut determinată de la început și doar o întârziere de 25 de minute cauzată de închiderea acoperișul arenei din cauza unei ploi trecătoare a împiedicat-o să încheie primul set la o jumătate de oră de la sosirea pe teren.

Fosta campioană de la Roland Garros, Ostapenko a părut incapabilă să facă față ritmului și loviturilor puternice ale lui Rybakina în primul set, dar și-a intensificat propriile lovituri pentru a se desprinde la 2-0 la începutul celui de-al doilea set.

Rybakina, care a eliminat-o pe Iga Swiatek, principala favorită, în turul al patrulea, a făcut însă rebreak imediat și a salvat patru mingi de break în game-ul următor pentru a egala la 2-2.

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a profitat de acest impuls pentru a face din nou break împotriva letonei, preluând conducerea cu 3-2. Restul meciului s-a redus la a-și câștiga serviciul.

Rybakina a avut ceva emoții în timpul ultimului game în care servea pentru un loc în a doua sa semifinală de Grand Slam, dar a închis afacerea la a treia minge de meci, cu al 11-lea ei as al partidei.

"Sunt super fericită că sunt în semifinale pentru prima dată", a declarat Rybakina, citată de site-ul oficial al WTA. . "Bineînțeles că am avut emoții, în special în ultimul game, dar sunt fericită că mi-am gestionat emoțiile. Am jucat foarte bine astăzi".

Ostapenko a fost în mod clar surclasată, dar s-ar putea consola cu cea mai bună evoluție a sa la un turneu de Grand Slam de când a ajuns în semifinale la Wimbledon în 2018, la un an după ce a câștigat titlul de la Roland Garros.

Rybakina, doar cap de serie numărul 22, mai ales din cauză că la ediția de anul trecut a turneului de la Wimbledon nu s-au acordat puncte de clasament, va juca împotriva învingătoarei din sfertul de finală de marți dintre Jessica Pegula, a treia favorită, și Victoria Azarenka, dublă campioană la Melbourne Park.

"Cu siguranță, o să mă uit la meci", a spus ea. "Dar, în același timp, trebuie să uit de tenis pentru câteva ore, pentru a-mi odihni mintea, apoi să mă pregătesc pentru un alt meci dificil".

(sursa: Mediafax)

×