x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Felicia Ţilea Moldovan, în finală la aruncarea suliţei

Felicia Ţilea Moldovan, în finală la aruncarea suliţei

19 Aug 2008   •   00:00
Felicia Ţilea Moldovan, în finală la aruncarea suliţei

11:15 • Românca Felicia Ţilea Moldovan a reuşit să obţină calificarea în finala probei de aruncare a suliţei din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Românca Felicia Ţilea Moldovan a reuşit să obţină calificarea în finala probei de aruncare a suliţei din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.


PERFORMANŢĂ. Sportiva noastră a început concursul de astăzi cu două aruncări destul de slabe, de 53.25 de metri, respectiv 55.89 de metri. Reuşita a venit în ultima încercare, măsurînd 60 de metri şi 81 de centimetri.
Trei sportive din Grupa B, în care a participat şi Felicia, au reuşit să depăşească baremul necesar calificării directe - 61.50 de metri, sportiva din Germania anunţîndu-se drept o pretendentă la aurul olimpic cu o aruncare de 67.52 de metri.
Cealaltă reprezentantă a României în preliminariile probei, Monica Stoian, a ratat prima aruncare, trimiţînd suliţa în afara sectorului. În a doua tentativă de a atinge baremul de calificare directă în finala probei, Monica Stoian a reuşit o aruncare de 54.56 de metri. Românca a ratat şi ultima încercare, clasîndu-se pe locul 21 în grupa preliminară A şi pe poziţia a 40-a în clasamentul general.
Cinci sportive din Grupa A au reuşit să depăşească baremul de 61.50 de metri, aruncătoarea din Republica Cehă Barbora Sotakova realizînd cea mai bună performanţă - 67.69 de metri.
Finala feminină a probei de aruncare a suliţei se va disputa joi, 21 august. (V.A.)

×
Subiecte în articol: metri jo 2008