x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Homleşii români au umilit Europa!

Homleşii români au umilit Europa!

de Istvan Deak    |    26 Iun 2013   •   13:09
Homleşii români au umilit Europa!
Naţionala de fotbal homeless a României a făcut furori la Campionatul European câştigând competiţia
Selecţionata de fotbal a României formată din persoane fără adăpost (homeless) a făcut senzaţie la Campionatul European din Germania. Conform paginii oficiale a European Homeless Cup, în prima zi a competiţiei desfăşurată în piaţa Odeon din Munchen, tricolorii au surclasat Germania KMFV cu scorul de 8-1, Germania Sud cu 6-1, Polonia cu 11-3 şi Austria cu 7-4.  În semifinale, România a eliminat în reprezentativa Croaţiei, şi s-a impus în finala disputată în compania Bosniei-Herţegovina.

Niciun sprijin de la FRF
În startul partidei cu Austria, în semn de protest faţă de faptul că nu au fost sprijiniţi de oficialii FRF să îşi procure măcar echipamente de joc, jucătorii au prezentat un carton cu mesajul: “În fiecare an ne calificăm la Campionatele Mondiale, dar voi, FRF, nu ne daţi nici o valoare”. La eveniment participă 170 de jucători din 12 ţări: Belgia, Bulgaria, Germania (4 echipe), Croaţia, Olanda, Austria, Polonia, România, Scoţia, Elveţia, Slovenia şi Ungaria.

“Pentru noi nu există acasă!”
Cotidianul german Die Welt a prezentat un amplu reportaj legat de prima zi a competiţiei. “Jucătorii au un singur lucru în comun: în prezent sau în trecutul nu foarte îndepărtat nu au avut un acoperiş deasupra capului”. Motto-ul echipei Germaniei a captat atenţia celor prezenţi :”Avantajul că jucăm acasă? Pentru noi nu există acasă”.  Evenimentul este organizat de Uniunea Naţională pentru Integrare Socială prin Sport din Germania şi de Primăria Munchen, reprezentată de primarul Christian Ude.
Transportul şi cazarea echipelor sunt asigurate prin donaţii. “Competiţia are rolul de a atrage atenţia opiniei publice asupra problemelor acestor persoane. Timp de două zile încercăm să îi aducem din marginea societăţii în centrul ei”, au subliniat organizatorii pentru sursa citată.

Reprezentativa similară feminină a jucat marţi de la ora 15:30 în sferturile de finală ale competiţiei cu Croaţia, dar fetele au pierdut.

×