x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gabriela Ruse a urcat pe tabloul principal al turneului de la Roma, după ce a învins-o pe rusoaica Kamilla Rakhimova

Gabriela Ruse a urcat pe tabloul principal al turneului de la Roma, după ce a învins-o pe rusoaica Kamilla Rakhimova

de Redacția Jurnalul    |    09 Mai 2023   •   22:06
Gabriela Ruse a urcat pe tabloul principal al turneului de la Roma, după ce a învins-o pe rusoaica Kamilla Rakhimova
Sursa foto: Hepta

Gabriela Ruse a izbutit marți seara să acceadă pe tabloul principal al turneului Masters de la Roma, după ce a învins în runda decisivă a calificărilor pe rusoaica Kamilla Rakhimova, favorita numărul 5, la capătul unui meci epuizant, în care a revenit, fiind condusă cu un set.

Românca, actualmente numărul 152 mondial, s-a impus după 3 ore de joc cu 6-7 (6), 6-3, 6-3, după ce a pierdut un prim set foarte disputat, ce a durat o oră și 16 minute și în care a avut avantaj 5-4 și serviciul, pentru a închide setul.

La 5-6, ea a salvat 3 mingi de set, însă a fost apoi învinsă în tiebreak.

Setul secund la început din nou mai greu, cedând serviciul chiar în debut. La 2-3 a reușit 2 break-uri consecutive, legate de câștigarea propriului serviciu și de câștigarea jocului și trimiterea meciului în set decisiv.

Decisiv în care din 9 game-uri jucate, 6 au fost break-uri, două mai multe de partea Gabrielei Ruse, care se califică astfel în competiția principală de la Roma, unde va avea parte de o adversară dificilă, veterana germană Tatjana Maria, numărul 63 mondial.

În competiție la Roma se mai află și Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan.

Gabriela Ruse va evolua și în proba de dublu, alături de ucraineanca Marta Koshtyuk

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela ruse roma Kamilla Rakhimova