x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi GIMNASTICĂ / România, fără medalii la individual compus

GIMNASTICĂ / România, fără medalii la individual compus

de Veronica Micu    |    15 Aug 2008   •   00:00
GIMNASTICĂ / România, fără medalii la individual compus

10:00 • Steliana Nistor a ocupat locul cinci la concursul de individual compus, din cadrul întrecerilor de gimnastică programate la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Steliana Nistor a ocupat locul cinci la concursul de individual compus, din cadrul întrecerilor de gimnastică programate la Jocurile Olimpice de la Beijing.


EVOLUŢIE. A doua reprezentantă a României în concursul de individual compus, Sandra Izbaşa, a terminat a opta. Nistor a obţinut note foarte bune la paralele şi bîrnă (15,975 şi 15,550), dar a greşit destul de mult la sărituri şi mai ales la sol, unde a primit din partea arbitrilor doar 14,500. Izbaşa a avut un exerciţiu la sol foarte bine executat, dar paralele au fost punctul ei slab. Aurul şi argintul probi au revenit reprezentantelor Statelor Unite ale Americii, Nastia Liukin şi "spiriduşul" Shawn Johnson. Doar bronz olimpic pentru gazde, prin Yang Yilin. China cucerise pînă în această dimineaţă toate cele trei medalii de aur puse în joc, la echipele feminin, masculin şi individual compus masculin.

 

Antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, Nicolae Forminte, a declarat, astăzi, după finala de la individual compus, că este mulţumit de evoluţia sportivelor sale Steliana Nistor şi Sandra Izbaşa. „Fetele au avut o comportare corectă. Atît putem. Mai mult nu puteam face. Sandra a făcut maximum posibil. Atîta poate în acest moment la paralele. Steliana, cu problemele ei de sănătate, a crescut valoric. Este cel mai bun concurs pe care l-a făcut Stela de cînd a venit la Beijing. Finala de la individual compus nu are nicio legătură cu finalele pe aparate. Una peste alta este bună", a spus Nicolae Forminte, care a încurajat-o pe Nistor, spunîndu-i că nu are motive să fie tristă. Steliana Nistor a explicat de ce notele de plecare ale exerciţiilor sale au fost mai scăzute decît ale gimnastelor clasate pe podium. "Nu am putut să mă antrenez din cauza problemelor de sănătate. Dacă nu aş fi avut aceste probleme, aş fi făcut exerciţii cu grad de dificultate mai mare. Pentru că am avut probleme de sănătate, mi-am pregătit de acasă nişte exerciţii cu grad de dificultate mai mic. Este mai bine să ieşi pe locul cinci, decît pe patru, să ratezi de puţin podiumul. Dacă ieşeam pe patru, aş fi fost mai demoralizată. Înainte de concurs speram totuşi la locul trei", a afirmat sportiva română.
            


Clasament final:

1.Nastia Liukin (SUA) 63.325

2.Shawn Johnson (SUA) 62.725

3. Yang Yilin (China) 62.650

4. Ksenia Semenova (Rusia) 61.925

5.Steliana Nistor (România) 61.050

6.Jiang Yuyuan (China) 60.900

7.Anna Pavlova (Rusia) 60.825

8.Sandra Izbaşa (România) 60.750

×
Subiecte în articol: individual compus jo 2008