x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbal / România, eliminată de Ungaria. Scor: 30-34

Handbal / România, eliminată de Ungaria. Scor: 30-34

de Veronica Micu    |    19 Aug 2008   •   00:00
Handbal / România, eliminată de Ungaria. Scor: 30-34

 10:45 • România este înfrântă de Ungaria în sferturile de finală după un meci în care fetele noastre şi-au pierdut concentrarea.

România este înfrântă de Ungaria în sferturile de finală după un meci în care fetele noastre şi-au pierdut concentrarea. 

DEZAMĂGIRE. Echipa feminină de handbal a României a întîlnit reprezentativa Ungariei într-un meci decisiv pentru calificarea în semifinalele competiţiei. România s-a calificat în sferturile de finală ale turneului după patru victorii şi o înfrîngere în grupa C. Singura înfrângere a româncelor a fost cea în faţa Norvegiei, 23-24.
Ungaria nu a mers prea bine în grupa B, unde a avut ca mari rivale Rusia şi Coreea de Sud. A pierdut la scor în ambele meciuri cu favoritele grupei, Ungaria terminînd grupa abia pe locul trei, după o victorie la şase goluri diferenţă în faţa Suediei.
Ungaria va întâlni în semifinalele turneului învingătoare din întîlnirea Rusia - Franţa.

În urma acestui rezultat, România va evolua, joi, pentru locurile 5-8, cu învinsele din sferturile de finală. Obiectivul României la JO a fost clasararea pe locurile 1-3 şi implicit câştigarea unei medalii olimpice.

 Preşedintele COSR, Octavian Morariu, s-a declarat dezamăgit şi surprins de evoluţia naţionalei de handbal feminin, care a fost învinsă de Ungaria în sferturi, scor 30-34, mărturisind că nu îşi explică prestaţia sub aşteptări a elevelor lui Gheorghe Tadici. "Sunt foarte dezamăgit după acest meci. Nu am avut nicio direcţie în atac, iar în apărare nu am mai văzut demult aşa găuri. Sunt foarte dezamăgit, chiar surprins. Îmi pare rău în primul rînd pentru ele. Au valoare, au muncit în mod sigur, dar din păcate nu merg mai departe. Nu pot să privesc acest rezultat ca pe un mare eşec, dar este în mod sigur o mare decepţie", a declarat Octavian Morariu la GSP TV. Preşedintele COSR a evitat să comenteze presupusele contre între Tadici şi unele dintre handbaliste, explicînd că preferă să nu se amestece "în bucătăria" handbalului: "Mentalitate de învingători au cei care muncesc de le sar capacele. Eu văd ce este pe teren. De exemplu, nu ştiu cum a fost organizată apărare, iar atacul nu a fost coerent, am văzut prea puţine faze construite".

Tadici: "Regret enorm. Sper să nu ne scape locul 5"

"Am avut speranţe mari. Atît s-a putut în momentul de faţă, avînd în vedere lotul restrîns de jucătoare. Cauzele trebuie analizate şi trebuie făcute evaluări corecte. Există şanse ca în 4 ani să ne propunem din nou o calificare la JO2012. Sînt 10 jucătoare testate în cei 3 ani şi jumătate şi care ar trebui să vină să asigure viitorul handbalul feminin. Trebuie să eliminăm neajunsurile pe care le-am constatat şi să speram că vom participa şi la următoarea Olimpiadă",

 

×
Subiecte în articol: Ungaria jo 2008