x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO Tokyo: Înotătorul David Popovici a terminat pe locul 40 în calificările la 50 metri liber. „Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta”

JO Tokyo: Înotătorul David Popovici a terminat pe locul 40 în calificările la 50 metri liber. „Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta”

30 Iul 2021   •   13:55
JO Tokyo: Înotătorul David Popovici a terminat pe locul 40 în calificările la 50 metri liber. „Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta”
Sursa foto: Hepta

Înotătorul român David Popovici a concurat vineri în calificările probei olimpice de 50 m liber, în seria a 6-a, terminând pe locul 8, cu timpul de 22.77 secunde.

După derularea celor 10 serii, Popovici s-a clasat pe locul 40, nereușind să prindă un loc în primii 16, pentru semifinale, potriviti Mediafax.

Cel mai bun timp al calificărilor a fost realizat de americanul Caeleb Dressel, campion olimpic la 100 m liber, care a fost cronometrat cu timpul de 21.32 secunde.

David Popovic își încheie aventura la Jocurile Olimpice cu rezultate de apreciat, el obținând locul 4 în finala de 200 m liber și locul 7 în proba similară de 100 m.

 

După ce a terminat seria, David Popovici a comentat rezultatul său și cum s-a simțit la prima participare la Jocurile Olimpice, la doar 16 ani.

„E puțin diferit, e un alt stil de înot. Trebuie să antrenezi la alte chestii, să fii mai bun la alte chestii. Momentan, sunt mai bun la înotul puțin mai lung și mai de anduranță. Dar o să fiu mai bun și la 50.

Explozia e una dintre calitățile principale pe care trebuie să le ai în proba de 50m, dar cred că cel mai important e să menții viteză și să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoți ceva din asta.

Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta. Poate s-au simțit oboseala și presiunea. Eu m-am simțit bine, dar își spun și ele cuvântul.

Rămân cu extrem de multă experiență și cu, probabil, cel mai frumos concurs la care am fost. Aștept cu nerăbdare următoarele Jocuri și nu numai. Dar eu și antrenorii aveam planuri mărețe. Eu și antrenorii mei vrem să revoluționăm înotul. Avem timp, răbdare și pasiune. Dar mă opresc aici. După vorbe trebuie să demonstrezi treaba asta, a spus Popovici la finalul concursului.

 

×
Subiecte în articol: David Popovici Tokyo 2020