x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mihai Covaliu a cîştigat medalia de bronz!

Mihai Covaliu a cîştigat medalia de bronz!

12 Aug 2008   •   00:00
Mihai Covaliu a cîştigat medalia de bronz!

15:15 • După aurul de la Sydney 2000, Mihai Covaliu aduce o nouă medalie pentru scrima românească. Sabrerul român a cîştigat bronzul olimpic al Jocurilor Olimpice de la Beijing, după ce l-a învins în finala mică pe francezul Julien Pillet, scor 15-11.

După aurul de la Sydney 2000, Mihai Covaliu aduce o nouă medalie pentru scrima românească. Sabrerul român a cîştigat bronzul olimpic al Jocurilor Olimpice de la Beijing, după ce l-a învins în finala mică pe francezul Julien Pillet, scor 15-11.

DUEL. Învinsul lui Covaliu în lupta pentru bronz, Julien Pillet, este cel care l-a eliminat în faza optimilor de finală pe celălalt român prezent în concursul de sabie, Rareş Dumitrescu. Covaliu şi Lopez nu au riscat prea mult la primele tuşe, la un moment dat scorul fiind egal, 7-7. Au urmat patru tuşe consecutive pentru român, dar francezul a schimbat tactica şi a revenit în meci. Contraatacurile inteligente i-au adus sabrerului francezului punct după punct. Acelaşi procedeu i-a adus şi punctul decisiv, cel de 15-13. Este a doua medalie olimpică pentru delegaţia României la Beijing, după aurul Alinei Dumitru la judo. Mihai Covaliu, campion olimpic acum opt ani la Sydney, a cîştigat primul duel al zilei în compania bielorusului Valery Pryiemka cu scorul de 15-9. A urmat întîlnirea din optimile de finală cu reprezentantul ţării gazdă Hanming Zhou, pe care sabrerul român l-a depăşit cu scorul de 15-12. Mihai Covaliu şi-a asigurat prezenţa în semifinale după victoria în faţa unui alt sportiv din Belarus, Aliaksandr Buikevich, cu scorul de 15-13. Mihai a fost condus cu scorul de 10-6, dar a reuşit să revină spectaculos. În semifinale, Covaliu a dat de francezul Nicolas Lopez, care l-a învins pe spaniolul Jorge Pina (15-10). (V.A.)

×
Subiecte în articol: covaliu jo 2008