x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Nadal: "Federer este mai bun decât mine, sunt încă departe de el"

Nadal: "Federer este mai bun decât mine, sunt încă departe de el"

14 Sep 2010   •   00:00

Liderul mondial al clasamentului ATP, spaniolul Rafael Nadal, a declarat după câştigarea US Open, singurul turneu de Grand Slam care îi lipsea din palmares, că elveţianul Roger Federer este mai bun decât el, acest lucru fiind demonstrat de numărul titlurilor cucerite.

"Este fabulos. Pentru prima oară în carieră am făcut un meci foarte bun la acest turneu şi l-am făcut la momentul care conta cel mai mult. Este un turneu foarte greu pentru mine, locul unde îmi este cel mai greu să mă adaptez. Nu ştiu dacă este Grand Slam-ul carierei mele. Sunt cel mai tânăr câştigător? Asta contează pentru voi, jurnaliştii. Am 24 de ani şi mi-am împlinit un vis. Deşi am muncit mult, întreaga viaţă, nu mi-aş fi imaginat că voi ajunge să câştig cele patru turnee de Grand Slam. Nu cred că se pune problema să fiu mai bun decât Roger Federer. Sunt încă departe de el, Roger are mai multe titluri decât mine. Este stupid să te întrebi cine este mai bun, el are 16 titluri de Grand Slam, deci acest lucru arată că este mai bun decât mine. Acesta este adevărul acum şi cred că mereu va fi aşa. Roger a fost mereu un exemplu pentru mine, el a progresat mult şi am încercat copiez asta de la el", a afirmat Nadal.

Spaniolul Rafael Nadal, numărul 1 mondial, l-a învins pe sârbul Novak Djokovici, cap de serie numărul 3, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 , şi a câştigat US Open pentru prima oară în carieră. Nadal, care juca prima oară în finală la Flushing Meadows, şi-a adjudecat al nouălea turneu de Grand Slam şi al 42-lea titlu.

×
Subiecte în articol: us open