x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Naţionala de handbal feminin, în prima urnă pentru CM din Brazilia

Naţionala de handbal feminin, în prima urnă pentru CM din Brazilia

25 Iun 2011   •   09:58
Naţionala de handbal feminin, în prima urnă pentru CM din Brazilia

Nationala de handbal feminin a Romaniei face parte din prima urna valorica, pentru tragerea la sorti a grupelor Campionatului Mondial din Brazilia, programat in intervalul 2-18 decembrie.

Comisia de Organizare si Competitii din cadrul Federatiei Internationale de Handbal a dat publicitatii componenta urnelor valorice, pentru tragerea la sorti programata in 2 iulie (ora locala 21.00).

Echipa Romaniei va face parte din prima urna valorica, dupa cum urmeaza:

Urna I - Rusia (campioana mondiala), Norvegia (campioana europeana), Suedia (vicecampioana europeana) si Romania (medalie bronz europeana)

Urna II - Danemarca, Kazakhstan (campioana Asiei), Franta, Muntenegru

Urna III - Olanda, Croatia, Brazilia (natiune organizatoare), Angola (campioana Africii)

Urna IV - Coreea de Sud, Germania, Tunisia, campioana Pan-America (se va afla dupa calificarile programate intre 28 iunie-2 iulie)

Urna V - China, Spania, Coasta de Fildes, echipa de pe locul II in Campionatul Pan-America

Urna VI - Japonia, Islanda, echipa de pe locul III in Campionatul Pan-America si Australia (campioana Oceaniei).

Cele 24 de echipe participante vor fi impartite in patru grupe, iar dupa disputarea primelor meciuri, cele de pe primele patru locuri se vor califica in optimile de finala. Celelalte opt echipe vor juca in Cupa Presedintelui. Vor urma partidele din sferturile de finala, semifinale si finalele Campionatului Mondial, intre 14 si 18 decembrie, toate programate in Sao Paolo.

Campioana mondiala va obtine calificarea directa la CM din 2013 (Serbia), dar mai ales la Jocurile Olimpice din 2012, iar echipele de pe locurile 2-7 vor participa la turneele preolimpice, programate intre 25-27 mai. Reprezentativele clasate pe locuriel 2-4 vor avea drept de organizare a acestor turnee preolimpice.

×
Subiecte în articol: handbal echipa nationala sporturi