x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Nocturnă la Văliug

Nocturnă la Văliug

de Sorin Anghel    |    23 Feb 2012   •   21:00
Nocturnă la Văliug

Iubitorii sporturilor de iarna din Banat reprezinta o masa de turisti pentru care se bat statiunile Semenic, Valiug, Straja, Rausor si Paring. Sezonul acesta, cea mai spectaculoasa dezvoltare a cunoscut-o domeniul schiabil Semenic – Valiug. Nu s-a reusit doar implementarea unui sistem unic de taxare, dar si realizarea unei linii de ski-bus intre cele doua asezari. Astfel, in fiecare week-end, turistii care vor sa coboare de pe Muntele Semenic pana pe malul lacului de la Valiug o pot face fara nici o grija. In locul unei instalatii de transport pe cablu care sa lege cele doua statiuni, administratorii partiilor au introdus o linie de autobuz unde accesul se face cu ajutorul ski-pass-ului de la teleferice.

In aceasta seara, la partia din Valiug va fi sarbatoare mare. Dupa ce la inceputul sezonului a fost inaugurat telescaunul, iar mai apoi instalatia de nocturna, acum a venit momentul sa fie aprinsa nocturna. In fiecare zi de week-end, de la 18:30 la 22:30, turistii se vor putea bucura de zapada existenta pe pista situata peste drum de lacul Valiug. Pretul ski-pass-ului pentru orele de nocturna este de 40 de lei. In aceasta seara insa accesul la telescaun va fi gratuit! La Valiug se poate ajunge pe drumul ce leaga Resita de Muntele Semenic. La iesirea din localitatea se face un drum la dreapta, dupa care mai mergeti aproximatic 400 de metri pana la telescaun. In judetul Caras-Severin se mai poate schia la Muntele Mic. Acolo se poate ajunge numai cu telescaunul. Singura partie cu nocturna este Nordica. Lungimea pistei este de 960 de metri, iar inclinatia medie a pantei ajunge la 29%.

In Alpi, numarul partiilor cu nocturna este tot mai mic. Asta nu pentru ca nu ar fi rentabile, ci pentru ca turistilor li se ofera alte alternative de petrecere a timpului liber. In cele mai multe cazuri, programul centrelor SPA este facut in functie de cel al telefericelor. In schimb, in Polonia sau Slovacia, tari cu un turism mai apropiat de cel al tarii noastre, exista foarte multe piste scurte, in localitati micute, care sunt deschise numai seara, pe nocturna, dupa ce satenii se intorc de la munca.

×
Subiecte în articol: sporturi schi alpin