x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Novak Djokovic, calificare la pas în semifinale la Australian Open 2023

Novak Djokovic, calificare la pas în semifinale la Australian Open 2023

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   15:30
Novak Djokovic, calificare la pas în semifinale la Australian Open 2023
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a făcut o demonstrație impetuoasă de tenis în sferturile de finală, miercuri, la Australian Open, trecând cu 6-1, 6-2, 6-4 de Andrey Rublev. Sârbul a întâlnit cel mai bine clasat adversar de până acum în campania sa de la Melbourne, rusul fiind în acest moment numărul 6 mondial.

El a preluat comanda devreme și nu a mai privit în urmă în prima întâlnire de Grand Slam a celor doi. Al patrulea cap de serie a anulat loviturile puternice de pe teren ale lui Rublev și a lovit curat mingea de pe linia de fund pe tot parcursul meciului, accelerând spre o victorie confortabilă în două ore și trei minute pe Rod Laver Arena.

"În general, cred că scorul din primele două seturi nu spune adevărul despre realitatea meciului", a declarat Djokovic în interviul său de pe teren. "Au fost câteva meciuri foarte strânse pe care le-am avut. Andrey este un adversar grozav, un jucător grozav. Am tone de respect pentru el, unul dintre cele mai mari forehand-uri, unul dintre cei mai rapizi jucători din circuit.

"Dacă ar fi să rezum, în toate loviturile importante, în toate momentele importante am găsit cel mai bun tenis al meu. Așa că asta mă face cel mai mulțumit în seara asta".

Această victorie a venit în sprijinul jocului aproape de perfecțiune al lui Djokovic din turul patru împotriva lui Alex de Minaur, în timpul căreia a cedat doar cinci game-uri. Ultimele sale două performanțe par să fi risipit orice îndoieli legate de problema la piciorul stâng al lui Djokovic, care l-a deranjat în primele trei meciuri de la Melbourne Park, acesta urmărind să obțină un al zecelea titlu la Australian Open, un record.

"Aș clasifica-o pe locul doi, dar foarte aproape de performanța de acum două nopți", a declarat Djokovic. "Sincer, nu pot fi mai fericit cu tenisul meu. Joc foarte solid din fundul terenului și îmi place foarte mult să joc în aceste condiții, pe acest teren... Este cu siguranță cel mai special teren pentru mine".

Djokovic îl înfruntă în semifinalele de la Melbourne pe Tommy Paul, învingător cu 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4 în confruntarea cu Ben Shelton, în încercarea de a egala recordul lui Rafael Nadal de 22 de titluri de Grand Slam. De asemenea, un triumf la Down Under ar însemna ca jucătorul de 35 de ani să revină pe locul 1 în clasamentul ATP pentru prima dată din iunie anul trecut.

Rublev a obținut prima sa victorie la nivel de turneu împotriva lui Djokovic în meciul de la Belgrad, în aprilie anul trecut, dar Djokovic a răzbunat acea înfrângere cu 6-4, 6-1 la ATP Finals din noiembrie și a părut la fel de liniștit miercuri pe Rod Laver Arena. El a reușit cinci game-uri consecutive de la 1-1 pentru a câștiga setul inaugural și apoi șapte game-uri consecutive de la 1-2 în cel de-al doilea, fără a-i permite lui Rublev să își valorifice serviciul.

Singurul moment cu adevărat periculos pentru Djokovic a venit atunci când s-a confruntat cu două mingi de break, servind la 4-2 în setul al doilea. După ce a reușit un forehand câștigător pentru a încheia un raliu lung și a salvat-o pe a doua dintre acestea, sârbul a scos un strigăt victoriost, spre încântarea susținătorilor săi vocali din tribune. Jucătorul cu 92 de titluri la nivel de turneu a terminat meciul după ce a câștigat 80 la sută (45/56) din punctele din spatele primului său serviciu.

Rublev are acum 0-7 în sferturile de finală ale turneelor de Grand Slam, dar jucătorul în vârstă de 25 de ani va reveni luni pe locul 5 în clasamentul ATP, cel mai bun al carierei sale, ca urmare a parcursului său de la Melbourne.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Australian Open 2023 Novak Djokovic