x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O medalie de aur şi una de bronz la Cupa Mondială de judo din Brazilia.

O medalie de aur şi una de bronz la Cupa Mondială de judo din Brazilia.

20 Iun 2011   •   06:59
O medalie de aur şi una de bronz la Cupa Mondială de judo din Brazilia.

Sportiva romana Corina Caprioru a dominat categoria 57 kg din cadrul Cupei Mondiale de judo de la Rio de Janeiro, cucerind medalia de aur dupa ce a invins-o in finala, prin procedeul ippon, pe reprezentanta tarii gazda, Rafaela Silva.

Pentru acest succes, Corina a fost recompensata cu 300 puncte in ierarhia care va stabili participantele la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra si cu 5.000 de dolari. La aceeasi categorie, Andreea Chitu a ocupat locul 5 si a obtinut 60 de puncte.

Delegatia Romaniei a mai obtinut si o medalie de bronz, la categoria 73 kg, prin Costel Danculea, al 48-lea judoka al lumii. Danculea si-a netezit spre acest succes important dupa ce l-a invins in turul secund pe belgianul Dirk van Tichelt (nr. 2 mondial), insa a fost invins in semifinale de portughezul Joao Pina, campionul european en-titre.

La categoria 48 kg, campioana olimpica Alina Dumitru s-a oprit in turul al doilea, medalia de aur fiind cucerita de campioana mondiala, japoneza Haruna Asami.

In cea de-a doua zi a Cupei Mondiale de la Rio de Janeiro, Daniel Brata a ocupat locul cinci la categoria minus 100 kg. Acelasi loc a fost ocupat si de Vladut Simionescu, la plus 100 de kilograme.

×
Subiecte în articol: judo sporturi corina caprioru