x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oltchim, la prima înfrângere după trei luni

Oltchim, la prima înfrângere după trei luni

de Istvan Deak    |    25 Ian 2011   •   14:39
Oltchim, la prima înfrângere după trei luni
Sursa foto: /Intact Images
148197-oltchim-intact-images-20101110155456014.jpg

Doar zece zile ne mai despart de debutul campioanei României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu-Vâlcea în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor. Deşi au încheiat, duminică, turul de campionat fără greşeală, obţinând maximum de puncte din cele 13 partide disputate, elevele lui Peter Kovacs au avut parte de un duş rece, în amicalul de luni seară, disputat la Debrecen, în compania vicecampioanei Ungariei.

Antrenorul maghiar a insistat ca formaţia sa, să îşi testeze potenţialul cu un adversar de Liga Campionilor, astfel că oficialii vâlceni au profitat de deplasarea de la Baia-Mare (39-21) şi au trecut graniţa pentru un test cu ocupanta locului trei din ţara vecină. Deşi au folosit echipa de bază, vâlcencele s-au văzut conduse încă de la început. 7-4 pentru gazde indica tabela în minutul 8, în timp ce cinci minute mai târziu, unguroaicele îşi măriseră avantajul la patru goluri (10-6). Finalul reprizei a aparţinut Oltchimului care a revenit pe tabelă şi a condus cu două goluri la pauză (19-17).

Două goluri în 13 minute!
În partea secundă, ambele formaţii au rulat toate jucătoarele din lot. În minutul 47, vâlcencele aveau un avans liniştitor de cinci goluri (30-25), însă finalul partidei a fost de coşmar, elevele lui Peter Kovacs reuşind să marcheze doar două goluri în 13 minute şi să încaseze alte 10. 35-32 indica tabela la final, o înfrângere care nu îi dă motive de linişte antrenorului Peter Kovacs. Principalele marcatoare pentru românce au fost Stanca 7 reuşite, Elisei şi Vizitiu câte 6.

Chiar dacă a fost doar un amical, meciul s-a ridicat mult peste nivelul de joc din campionatul intern. Înfrângerea cu Debrecen vine la o distanţă de trei luni în care vâlcencele nu cunoscuseră gustul eşecului. Pe 23 octombrie 2010, Oltchimul pierdea tot la o diferenţă de trei goluri (31-34), meciul din Norvegia, cu Larvik.

Kovacs este optimist!
Antrenorul formaţiei Oltchim, nu a acuzat nici oboseala, nici faptul că echipa a ajuns în ziua meciului, si este convins că alta va fi faţa echipei sale în meciul de duminica viitoare (6 februarie, ora 19:00) cu Buducnost. „A fost un test util, care ne-a arătat că mai avem de lucrat. Am primit un număr nepermis de goluri. Când te numeşti Oltchim eşti obligat să câştigi toate meciurile indiferent că sunt oficiale sau amicale. Săptămâna viitoare vom începe partidele din faza secundă a Ligii Campionilor şi sunt convins că echipa îşi va arăta adevărata faţă. Întâlnim adversari puternici, pornim cu şanse egale, însă nu avem voie să facem nici un pas greşit pe teren propriu”, a declarat Kovacs.

×