x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Premiu record la Wimbledon și o ceremonie pentru Andy Murray

Premiu record la Wimbledon și o ceremonie pentru Andy Murray

de Redacție Jurnalul    |    14 Iun 2024   •   00:20
Premiu record la Wimbledon și o ceremonie pentru Andy Murray
Sursa foto: Hepta

Wimbledon a anunțat joi premii record de 50 de milioane de lire sterline (63,94 milioane de dolari) și a dezvăluit planurile de a-l onora pe Andy Murray în cazul în care turneul din acest an se va dovedi a fi unul de adio pentru fostul câștigător.

Premiul total este cu 11,9%, adică 5,3 milioane de lire sterline, mai mare decât cel plătit de All England Lawn Tennis Club (AELTC) la turneul de anul trecut și dublu față de suma oferită în 2014.

Campionii de la simplu masculin și feminin vor primi fiecare câte 2,7 milioane, față de 2,35 milioane anul trecut, iar învinșii din primul tur vor primi 60.000 de lire sterline, o creștere de 5.000 de lire față de 2023.

Finaliștii învinși vor fi plătiți cu 1,4 milioane fiecare.

Grand Slamul pe iarbă se desfășoară în perioada 1-14 iulie, iar spaniolul Carlos Alcaraz și cehoaica Marketa Vondrousova sunt campionii în exercițiu.

Wimbledon a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 380,2 milioane de lire sterline și un profit operațional de 53,8 milioane.

Președintele AELTC, Debbie Jevans, a declarat într-o conferință de presă că organizatorii au căutat un echilibru între sprijinirea celor care se bazează pe premiile în bani pentru a finanța antrenamentele, călătoriile și cheltuielile și recompensarea jucătorilor de top.

„Interesul de a participa la Wimbledon nu a fost niciodată mai mare, cu o cerere fără precedent de bilete prin intermediul buletinului nostru public și al ospitalității corporative", a spus Jevans, citată de Reuters.

„Un turneu înfloritor și de succes ne oferă oportunitatea de a da înapoi: sportului, comunității noastre locale și de a investi strategic pentru viitor."

„Interesul de a participa la Wimbledon nu a fost niciodată mai mare, cu o cerere fără precedent de bilete prin intermediul buletinului nostru public și al ospitalității corporative", a declarat Jevans.

„Un campionat înfloritor și de succes ne oferă oportunitatea de a da înapoi: sportului, comunității noastre locale și de a investi strategic pentru viitor."

Jevans a anunțat, de asemenea, că competițiile în scaune cu rotile vor avea un fond de premii de un milion de lire sterline pentru a reflecta popularitatea lor în creștere, iar tablourile de simplu și dublu se vor extinde la 16 jucători și opt echipe.

Turneul din acest an ar putea fi ultimul pentru Murray, în vârstă de 37 de ani, fostul număr unu mondial, al cărui titlu din 2013 a făcut din el primul campion britanic la Wimbledon la simplu masculin de la Fred Perry în 1936. El a mai câștigat și în 2016.

Directorul executiv al AELTC, Sally Bolton, a declarat că au fost puse la punct planuri foarte adaptabile pentru a-l onora pe scoțian.
„Suntem clari cu privire la ceea ce vrem să facem, dar este foarte important ca aceasta să fie decizia lui Andy".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: wimbledon andy murray