x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Radu din Săcele, copilul cu aripi

Radu din Săcele, copilul cu aripi

27 Noi 2008   •   00:00
Radu din Săcele, copilul cu aripi

În urmă cu un an, Federaţia Română de Schi şi Biatlon a semnat un parteneriat cu OMV. Compania petrolieră austriacă s-a angajat să se ocupe de pregătirea celor care practică săriturile cu schiurile în România. În plus, cele două părţi au lucrat la un plan prin care la Râşnov, pe Valea Cărbunarilor, va fi construit un complex de trambuline.



Obiectivul fixat de către OMV săritorilor români a fost unul care a stârnit zâmbete ironice la acea vreme. "Obiectivul este ca în următorii zece ani sportivii români să ajungă între primii zece din lume. Vrem să contribuim la promovarea acestui sport. Dorim să le oferim tinerilor şansa de a avea acces la săriturile cu schiurile. Visul meu e ca un român să devină campion mondial", a spus la acea vreme Gerhard Roiss, vicepreşedinte al OMV.

PRIMA LOVITURĂ. În vara acestui an au apărut şi primele roade ale colaborării dintre FRSB şi OMV. România a câştigat Turneul Celor Patru Trambuline pentru copii, devansând Germania şi Austria în clasamentul pe echipe. Radu Păcurar, un puştan de 7 ani din Săcele, legitimat la CSS Dinamo Râşnov, a câştigat medalia de aur la categoria sa de vârstă şi a dovedit că obiectivul fixat de către austrieci este unul cât se poate de realist. Radu este mezinul loturilor naţionale de sărituri cu schiurile şi se anunţă a fi un mare campion.

×
Subiecte în articol: sarituri