x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rafael Nadal a câştigat singurul turneu de Grand Slam care îi lipsea din palmares

Rafael Nadal a câştigat singurul turneu de Grand Slam care îi lipsea din palmares

14 Sep 2010   •   00:00

Spaniolul Rafael Nadal, numărul 1 mondial, l-a învins pe sârbul Novak Djokovici, cap de serie numărul 3, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 , şi a câştigat US Open pentru prima oară în carieră, turneul american fiind singurul din cele patru de Grand Slam care îi lipsea în palmares. Nadal, care juca prima oară în finală la Flushing Meadows, şi-a adjudecat al nouălea turneu de Grand Slam şi al 42-lea titlu.

La 24 de ani, el devine al patrulea jucător din era Open (din 1968) - şi cel mai tânăr - care câştigă cele patru turnee de Grand Slam, după Rod Laver, Andre Agassi şi Roger Federer. Din cei patru, doar australianul Laver a câştigat cele patru turnee în acelaşi an.

De asemenea, Nadal este al patrulea jucător care câştigă trei turnee consecutive de Grand Slam în era Open, după Laver, Pete Sampras şi Federer. Nadal s-a mai impus în acest an a Roland Garros şi Wimbledon.

Meciul cu Djokovici a fost programat iniţial duminică, însă amânat din cauza ploii. Şi luni, partida a fost întreruptă aproape două ore de ploaie.

La US Open, Rafael Nadal a pierdut un singur set, chiar în finala cu Novak Djokovici.

×
Subiecte în articol: us open