x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Raluca Olaru a câştigat titlul în proba de dublu la Taşkent

Raluca Olaru a câştigat titlul în proba de dublu la Taşkent

01 Oct 2016   •   11:47
Raluca Olaru a câştigat titlul în proba de dublu la Taşkent

Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru şi turcoaica Ipek Soylu au câştigat titlul în proba de dublu a turneului WTA de la Taşkent (Uzbekistan), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce au dispus cu 7-5, 6-3 în finala de sâmbătă de cuplul Demi Schuurs (Olanda)/Renata Voracova (Cehia), informeaza www.agerpres.ro.

Olaru şi Soylu, favoritele numărul patru, s-au impus într-o oră şi 26 de minute în faţa perechii cap de serie numărul trei.

Raluca Olaru şi-a trecut în palmares al doilea său titlu WTA la dublu, după cel câştigat în 2008, alături de ucraineanca Olga Savciuk, primul din carieră. Olaru (27 ani, 88 WTA la dublu) a ajuns la cinci titluri WTA cucerite în carieră, precedentele fiind obţinute la Taşkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritţeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva) şi la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili).

De asemenea, românca a mai jucat şapte finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg şi Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) şi anul acesta la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) şi la Bol (Croaţia), alături de aceeaşi Ipek Soylu (Turcia).

Ipek Soylu (20 ani, 107 WTA la dublu) şi-a trecut în cont al doilea său titlu WTA la dublu, primul fiind câştigat anul acesta, la Istanbul, tot alături de o româncă, Andreea Mitu.

Olaru şi Soylu au primit pentru succesul de la Taşkent un cec de 12.300 dolari şi 280 de puncte WTA.

×
Subiecte în articol: raluca olaru