x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Roland Garros 2015. Victorie RAPIDA pentru Simona Halep

Roland Garros 2015. Victorie RAPIDA pentru Simona Halep

24 Mai 2015   •   13:33
Roland Garros 2015. Victorie RAPIDA pentru Simona Halep
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, duminică, după ce a învins-o pe rusoaica Evghenia Rodina în două seturi, cu 7-5, 6-4.

Finalista de anul trecut s-a impus după o oră şi 16 minute, la capătul unui meci în care a părut că nu forţează, că experimentează lovituri, apăsând pe acceleraţie doar în momentele cheie ale partidei.

După ce Rodina (26 ani), jucătoare aflată pe locul 91 în lume, a luat primul ghem al meciului, Halep a câştigat patru jocuri la rând şi s-a desprins la 4-1. A urmat o relaxare prematură şi Rodina, care a reuşit unele lovituri remarcabile, a egalat la 5-5. Simona (a treia favorită) a realizat un nou break, graţie unei duble greşeli a rusoaicei, iar apoi şi-a adjudecat primul set, în 36 de minute.

În setul secund, cele două au mers cap la cap până la 3-3, când Simona a reuşit primul break (4-3), însă Rodina a replicat imediat (4-4). Halep a realizat apoi un nou break (la zero), încheind setul cu 6-4, cu un as.

Simona a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare (Rodina 20), ambele având câte 26 de erori neforţate.

Halep şi-a asigurat un cec de 50.000 de euro şi 70 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Lauren Davis şi croata Mirjana Lucic-Baroni. Românca a învins-o pe Davis (21 ani, 63 WTA) în singurul lor meci, cu 6-2, 6-0, anul acesta, în primul tur la Indian Wells, turneu pe care l-a câştigat apoi. În schimb, Lucic-Baroni (33 ani, 70 WTA) a învins-o pe Halep anul trecut, în turul al treilea la US Open, cu 7-6 (6), 6-2.

România mai are patru reprezentante la Roland Garros pe tabloul de simplu, Irina Begu, cap de serie nr. 30 (va juca împotriva americancei Bethanie Mattek-Sands), Alexandra Dulgheru (contra americancei Nicole Gibbs), Monica Niculescu (cu Carla Suarez Navarro) şi Andreea Mitu (împotriva franţuzoaicei Alize Lim).
Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: simona halep Roland Garros 2015