x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi „Rudel Obreja e perimat”

„Rudel Obreja e perimat”

de Dragos Stoica    |    29 Aug 2011   •   21:00
„Rudel Obreja e perimat”

Situatia exploziva in care se afla boxul romanesc dupa ce AIBA a anuntat ca va dezafilia FRB de la 1 septembrie daca Rudel Obreja nu dispare din functia de presedinte este pe cale sa-si atinga punctul culminant. Ieri, presedintele COSR, Octavian Mora­riu, a afirmat ca singurul vinovat pentru situatia creata este Obreja, care se incapataneaza sa paraseasca varful FRB, desi sportivii risca sa nu mai poata participa la nici o competitie internationala, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Londra 2012!

Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri la sediul COSR, la care Rudel Obreja n-a fost lasat sa participe, Octavian Morariu a tinut sa-si precizeze punctul de vedere, dupa ce primul l-a acuzat ca se afla in slujba AIBA. 'Da, ma aflu in slujba cuiva, si anume a sportivilor in particular, si a intereselor sportului romanesc, in general, dar a nimanui altcuiva. Imi permit acest lucru cu pasiune si din convigere, fara nici o pretentie financiara. Cine, de aici, poate afirma acelasi lucru despre Rudel Obreja? Asemenea personaje sunt perimate, trebuie sa apartina in mod irevocabil trecutului. Daca cineva calca pe cadavre, acela nu sunt eu, ci acei conducatori care uita pentru ce au fost alesi si, cu demagogie obraznica si persistenta, deturneaza eforturile tinerilor, ambitia si entuziasmul care le hranesc visele, catre interesul personal si al celor din propria gasca. Rudel Obreja este in reali­tate un distrugator al boxului romanesc amator!', a spus ieri presedintele COSR.

Tot ieri, dupa o intalnire la care au luat parte Francisc Vastag, Leonard Doroftei, Titi Tudor, Alec Nastac si alti fosti si actuali oficiali ai FRB, Octavian Morariu i-a trimis o scrisoarea presedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu (Taiwan), in care il roaga pe acesta ca, in cazul in care Obreja va renunta la functie pana pe 1 septembrie, sa nu dezafilieze FRB pana la alegerile din 28 octombrie. 'Sportivii vor putea in acest fel sa participe mai departe la competitiile internationale, permitandu-le celor mai buni dintre ei sa se califice pentru Jocurile Olimpice de la Londra', scrie in scrisoarea semnata, pe langa presedintele COSR, de mai multe personalitati ale boxului romanesc.

×