x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rybakina, prima semifinalistă de la Indian Wells

Rybakina, prima semifinalistă de la Indian Wells

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   06:55
Rybakina, prima semifinalistă de la Indian Wells
Sursa foto: Hepta

Elena Rybakina s-a calificat joi în semifinalele turneului BNP Paribas Open, aceasta fiind prima sa apariție în careul de ași al unui turneu WTA Tour 1000. Ea a învins-o pe Karolina Muchova în trei seturi, după 2 ore și 45 de minute de tenis.

Rybakina a obținut o victorie cu 7-6 (4), 2-6, 6-4 în fața sportivei din Cehia (76 WTA). Dar dacă nu ar fi fost o pereche de lovituri de dreapta greșite și prost sincronizate în primul set, acest meci ar fi putut foarte bine să se termine în alt mod.

"A fost foarte greu astăzi", a declarat Rybakina în interviul de pe teren. "Nu am început atât de bine. Am fost un pic mai lentă decât de obicei. Karolina a jucat foarte bine. Și apoi, în momentele importante, am jucat eu bine".

Rybakina, campioană în exercițiu la Wimbledon și finalistă la Australian Open, o va întâlni în semifinalele de vineri pe învingătoarea meciului dintre Iga Swiatek, numărul 1, și Sorana Cirstea.

În ciuda condițiilor grele care nu au fost favorabile jocului ei cu lovituri puternice, Rybakina și-a găsit ritmul, după un start mai greu, revenind de la 2-4 și 3-5 și câștigând la tiebreak un prim set epuizant de 76 de minute, după ce a salvat, dar a și ratat o minge de set.

Muchova a reușit un set secund mult mai bun, pe care l-a condus cu avantaj de un break până la 2-5, după care a mai câștigat un game contra serviciului, ducând meciul în set decisiv. A fost primul set pierdut de Rybakina în acest an la Indian Wells.

În setul 3, Muchova a fost prima care a cedat un break, iar Rybakina a profitat de avantaj, valorificându-și propriul serviciu și mai apoi fructificând a treia minge de meci, pentru a pune capăt confruntării după 2 ore și 45 de minute.

Muchova, aflată pe locul 76 în topul jucătoarelor din circuitul WTA, ar fi putut să devină doar a treia jucătoare clasată în afara Top 50 care ajunge în semifinale în lunga istorie a turneului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rybakina semifinale indian wells