x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi S-A DECIS situația Jocurilor Olimpice de la Tokyo

S-A DECIS situația Jocurilor Olimpice de la Tokyo

22 Mai 2021   •   15:59
S-A DECIS situația Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august. Cel puţin 75% dintre persoanele cazate în satul olimpic vor fi vaccinate.

După toate controversele pe care le-au creat, Jocurile Olimpice vor avea loc 100%, după cum a declarat John Coates, directorul comisiei de coordonare a Jocurilor Olimpice din acest an.

„Sfatul pe care l-am primit din partea OMS şi toate celelalte sfaturi ştiinţifice şi medicale pe care le-am primit arată că toate măsurile pe care le luăm sunt satisfăcătoare şi suficiente pentru desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor Olimipice din punct de vedere sanitar, indiferent dacă va fi stare de urgenţă sau nu”, a declarat John Coates.

Însă japonezii se opun organizării Jocurilor Olimpice în vară, fiind speriați de infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Directorul unui spital din Osaka şi a povestit despre lupta pe care a dus-o mama lui când a contactat coronavirusul. Acesta a subliniat, astfel, cât de periculoasă e situaţia din Japonia în perspectiva Jocurilor Olimpice.

„Mi-am pierdut mama, care trăia în Osaka, din cauza COVID-19. Infecția cu o tulpină mutantă este atât de periculoasă încât chiar dacă te protejezi, tot ai putea ajunge să fii infectat, din păcate”, spune Yukio Nishiguchi, directorul spitalului Juso, din Osaka.

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuau să se desfășoare în 2020 dar au fost amânate cu un an din cauza pandemiei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: JO tokyo