x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Serena Williams ar putea fi interzisă la US Open după insultele adresate arbitrului de scaun (VIDEO)

Serena Williams ar putea fi interzisă la US Open după insultele adresate arbitrului de scaun (VIDEO)

12 Sep 2011   •   16:10
Serena Williams ar putea fi interzisă la US Open după insultele adresate arbitrului de scaun (VIDEO)

Dupa ce anuntase ca va dedica victoria de la US Open victimelor atentatelor de la 11 septembrie, finala ultimului turneu de Grand Slam al anului disputandu-se chiar in ziua comemorarii a 10 ani de la atentatele care au indoliat America, Serena Williams a sfarsit ziua in dizgratie.

Castigatoare a 13 titluri de Mare Slem, Williams era marea favorita a finalei, in fata australiencei Samantha Stosur. Numai ca australianca castigase primul set, scor 6-2, iar in debutul celui de-al doilea avea o minge de break.

Avea sa fie momentul in care s-a rupt filmul pentru jucatoarea de culoare. Serena a servit, Stosur a returnat greu, iar americanca a punctat decisiv, numai ca s-a bucurat inainte ca arbitra de scaun sa acorde punctul. Conform regulamentului, Eva Asderaki a dat punct castigat pentru australianca, ceea ce a provocat o reactie furioasa a Serenei.

'Nu tu esti cea care mi-a tras-o data trecuta?', a tunat Williams, fara sa isi dea seama ca o confunda pe Asderaki cu Louise Engzell, arbitra unui alt meci de pomina, disputat in 2009, in compania belgiencei Kim Clijsters,la Doha. O iesire nervoasa a jucatoarei americane i-a atras acesteia o amenda de 82.500 de dolari si o perioada de probatiune de doi ani din partea WTA, orice abatere similara ducand la aplicarea suspendarii si dublarea amenzii.

Astfel, Williams, care a refuzat sa-si ceara scuze pentru acest incident la conferinta de presa ce a urmat finalei pierduta finalmente in doua seturi, ar putea fi interzisa la urmatoarea editie a US Open.

×