x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, în semifinalele turneului WTA de la Montreal

Simona Halep, în semifinalele turneului WTA de la Montreal

29 Iul 2016   •   23:04
Simona Halep, în semifinalele turneului WTA de la Montreal

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2.413.663 dolari, vineri, după ce a trecut în trei seturi de rusoaica Svetlana Kuzneţova, cu 3-6, 6-1, 6-1.

După un set mai puţin reuşit, Simona a făcut un joc excelent şi a câştigat spectaculos, într-o oră şi 36 de minute, în faţa numărului 11 mondial.

Kuzneţova (31 de ani) a început în forţă şi a profitat de faptul că Simona (24 ani) şi-a găsit greu ritmul, ajungând să conducă pe tabelă cu un neverosimil 4-0. Halep a intrat uşor-uşor în meci, a reuşit un break la 2-5, dar în cele din urmă a pierdut setul cu 3-6.

Sfătuită excelent de antrenorul Darren Cahill în pauza dintre seturi, Simona Halep, finalistă anul trecut la turneul canadian, a lovit mai lung şi a făcut tot mai puţine greşeli, în timp că Kuzneţova nu a mai reuşit să păstreze nivelul arătat în primul set. Halep a început cu break, după o dublă greşeală a rusoaicei, şi apoi s-a desprins la 4-0, scor la care Svetlana a reuşit să îşi câştige în sfârşit serviciul. Simona a ajuns apoi la 5-1 şi a încheiat setul cu un break ''alb'' (6-1).

Potrivit statisticii, Halep a crescut cu 20 km/h viteza returului său în setul al doilea faţă de primul, iar numărul de erori neforţate în manşa secundă a fost elocvent pentru scor, două pentru Halep, 16 pentru Kuzneţova.

Jocul s-a desfăşurat pe aceleaşi coordonate şi în setul decisiv, în care Simona Halep a condus cu 5-0, două ghemuri fiind luate la zero. Românca i-a permis adversarei să îşi câştige serviciul o dată, părând că se relaxează pentru asaltul final, încheind setul cu 6-1.

Halep a avut doi aşi, ca şi Kuzneţova, şi a comis două duble greşeli în acest meci (trei pentru rusoaică). La lovituri direct câştigătoare situaţia a fost egală, 22-22, dar Halep a făcut mai puţine erori neforţate, 22-37.

Halep şi Kuzneţova s-au înfruntat până acum de şapte ori, iar scorul este de 4-3 pentru româncă, Halep obţinând două victorii chiar la Toronto.

Rusoaica s-a impus în prima confruntare, din 2011, cu 6-0, 6-4 în turul al doilea la Miami, dar apoi au urmat două succese ale Simonei, în 2011, în primul tur la Toronto, cu 4-6, 6-4, 6-3, şi în 2013 la Roma, în primul tur, cu 6-1, 6-1. Kuzneţova a ieşit învingătoare în 2014, în optimi la Stuttgart, cu 7-5, 7-6 (4), Halep a câştigat în acelaşi an la Roland Garros, în sferturi, cu 6-2, 6-2, iar rusoaica s-a impus în ultimul meci, anul acesta în semifinale la Sydney, cu 7-6 (5), 4-6, 6-3.

Halep şi-a asigurat un cec de 121.150 dolari şi 350 puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu învingătoarea dintre germanca Angelique Kerber, numărul doi mondial, şi rusoaica Daria Kasatkina.

Simona e programată să joace vineri şi la dublu, în sferturi, alături de Monica Niculescu, împotriva franţuzoaicelor Caroline Garcia/Kristina Mladenovic, favoritele numărul doi. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: simona halep