x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi BREAKING NEWS Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams la Australian Open

BREAKING NEWS Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams la Australian Open

21 Ian 2019   •   12:08
BREAKING NEWS Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă de americanca Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, luni, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.
Halep (27 ani), finalistă la ediţia trecută, a cedat după o oră şi 47 de minute şi riscă să piardă primul loc în clasamentul WTA după acest turneu.
În ciuda faptului că a câştigat la zero primul ghem contra serviciului, Halep a făcut un prim set catastrofal, pierzând cu 1-6 în doar 20 de minute, după o suită de erori, în special la serviciu, din partea sa şi lovituri de excepţie ale americancei.
În actul secund, Halep a început să joace mai bine, a servit mult mai exact, iar după ce şi-a pierdut serviciul (1-2), a reuşit să revină (3-2), iar în finalul setului a înclinat balanţa în favoarea ei, profitând de puţinele erori făcute de Serena Williams (6-4).
În decisiv, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, când Williams a reuşit un break decisiv, după ce anterior Simona ratase trei mingi de 4-2. Williams a fost impecabilă pe serviciu până la final şi a câştigat cu 6-4.
Serena a reuşit 9 aşi în acest meci, a făcut 2 duble greşeli, a câştigat 77% din mingile jucate cu primul serviciu şi 42% cu al doilea, a salvat 4/7 mingi de break şi a transformat 5/10, realizând 44 de winners şi comiţând 31 de erori neforţate.
Simona Halep a avut 2 aşi, a făcut 2 duble greşeli, a câştigat 75% din mingile jucate cu primul serviciu şi doar 31% cu al doilea, a salvat 5 din cele 10 mingi de break şi a fructificat doar 3/7, adunând 24 de mingi direct câştigătoare şi 12 erori neprovocate.
Halep şi Serena (37 ani, 16 WTA) s-au întâlnit până acum de zece ori, americanca obţinând nouă victorii. Singurul succes al Simonei, unul categoric, cu 6-0, 6-2, rămâne cel din 2014, de la Turneul Campioanelor. Precedenta confruntare dintre cele două a avut loc în 2016, la US Open, când Serena se impunea în sferturi cu 6-2, 4-6, 6-3.
În turul anterior, Halep o învinsese pe sora mai mare a Serenei, Venus Williams (38 ani), cu 6-2, 6-3.
Halep va primi un cec de 260.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.
Serena Williams va juca în sferturi contra cehoaicei Karolina Pliskova, numărul opt mondial.

AGERPRES

 

 

×
Subiecte în articol: simona halep serena williams