x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorin Hobana sare pe masă

Sorin Hobana sare pe masă

27 Noi 2008   •   00:00
Sorin Hobana sare pe masă

N-a sărit niciodată! Nici nu s-a gândit să încerce, dar are în glas o atitudine care te lasă cu impresia că ştie totul despre săriturile cu schiurile. Sorin Hobana, a cărui voce s-a asociat cu acest sport. Transmisiunile Eurosport de la Cupa Mondială şi din Turneul Celor Patru Trambuline nu au farmec dacă fundalul sonor nu este asigurat de Hobana.



DEBUT. A intrat în lumea acestui minunat sport înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Albertville – Franţa. "Ne-am împărţit fiecare probele pe care urma să le comentăm. Dumitru Graur mi-a dat săriturile cu schiurile, sport despre care nu ştiam nimic la acea vreme. Am început să caut informaţii, să mă documentez. Atunci nu exista internet, nu era aşa de uşor ca acum. Am reuşit ca până la începerea Jocurilor Olimpice să aflu destule, astfel că am reuşit să am un comentariu destul de bun", îşi aminteşte Hobana. Exceptând ediţia de la Nagano, desfăşurată în 1998, nu a ratat nici o "Olimpiadă Albă" organizată de CIO după 1990.

AFIRMARE. Experienţa de la Jocurile Olimpice, acolo unde a comentat întotdeuna săriturile cu schiurile,
l-a apropiat foarte mult de acest sport, pe care el îl numeşte minunat. "

Sunt îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă sărituri cu schiurile. În clipa de faţă, cei mai tari mi se par austriecii, care au o generaţie foarte tânără şi foarte bună, şi nordicii. Este un sport senzaţional, care sper să se dezvolte cât mai repede şi la noi în ţară. Atunci când comentez pen­tru Eurosport pot să spun că simt sări­turile. Văd o săritură, îmi iau un reper, după care mă orientez mai departe. De fiecare dată anticipez cât sare fiecare sportiv înainte să fie anunţat rezulta­tul oficial", spune Hobana, care are momente în care se urcă pe masă în timpul comentariilor sale. Şi publicul s-a apropiat foarte mult de vocea sa, care a contribuit la popularizarea săriturilor cu schiurile printre iubitorii sporturilor de iarnă din ţara noastră.

×
Subiecte în articol: sarituri