x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Wimbledon 2015. Simona Halep, învinsă de Jana Cepelova în primul tur

Wimbledon 2015. Simona Halep, învinsă de Jana Cepelova în primul tur

30 Iun 2015   •   20:16
Wimbledon 2015. Simona Halep, învinsă de Jana Cepelova în primul tur
Sursa foto: Picasa

UPDATE: Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a treia favorită, a fost învinsă surprinzător de Jana Cepelova (Slovacia), cu 5-7, 6-4, 6-3, marţi, în runda inaugurală a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Citeste si Antrenorul de tenis si finul cuplului Iohannis o demoleaza pe Simona Halep

Eşecul Simonei Halep, numărul trei mondial, este cea mai mare surpriză din primul tur la All England Club şi confirmă forma slabă arătată de constănţeancă în ultima vreme.

Halep a pierdut după două ore şi 16 minute şi va coborî fără îndoială de pe podiumul ierarhiei mondiale, având în vedere că anul trecut a jucat semifinală la Wimbledon. Simona a ratat şi un duel cu Monica Niculescu în turul al doilea.

Simona a început bine meciul, cu break, apoi a făcut 2-0, însă au apărut greşelile şi Cepelova a întors scorul (2-3). De la erori neforţate, la duble greşeli consecutive, alternate cu lovituri foarte bune, jocul Simonei a fost unul previzibil, însă a reuşit să se desprindă la 5-3. Cepelova a replicat şi a făcut 5-5, dar Halep a reuşit un nou break, iar apoi a închis setul (7-5), după o pauză de circa 12 minute pentru a primi îngrijiri la unghia unui deget de la piciorul stâng.

Halep a început bine şi setul al doilea, cu cu break, dar apoi şi-a pierdut serviciul şi Cepelova a preluat conducerea cu 2-1. Jana Cepelova a reuşit un break şi s-a desprins la 5-3, Simona şi-a recuperat serviciul (5-4), dar jucătoarea slovacă a câştigat setul cu 6-4.

Românca a început cu break şi setul decisiv, dar şi-a pierdut din nou ritmul inexplicabil şi Cepelova a luat patru ghemuri la rând. Halep a avut o revenire dătătoare de speranţe (3-4), dar apoi Cepelova a făcut un break ''alb'' pentru 5-3. Cepelova (22 ani, 106 WTA) a servit pentru meci, Halep a irosit trei mingi de break şi a pierdut meciul.

Simona Halep a reuşit trei aşi în acest meci, dar a comis 7 duble greşeli (Cepelova doar una), a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare (Cepelova 16), dar a făcut 34 de erori neforţate (Cepelova 20). Românca de 23 de ani a reuşit să transforme doar 7 din cele 17 mingi de break (41%), faţă de 8/12 ale adversarei (67%).

Halep o învinsese pe Cepelova anul trecut, la US Open, în turul al doilea, cu 6-2, 6-1.

Simona Halep, după sferturi la Australian Open, a ieşit din turul al doilea la Roland Garros, iar acum a pierdut în primul tur la Wimbledon. Ea va primi pentru participare 29.000 de lire sterline şi 10 puncte WTA. Simona Halep figurează şi în proba de dublu, alături de Elena Bogdan, urmând să joace în primul tur pe favoritele numărul 7, Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Flavia Pennetta (Italia).

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul trei WTA, joacă în primul tur la turneul de la Wimbledon, marţi.

Meciul dintre Halep şi Jana Cepelova (Slovacia, 106 WTA) este al doilea de pe terenul 1, conform programului anunţat pe site-ul oficial al competiţiei.



×
Subiecte în articol: simona halep Jana Cepelova wimbledon