x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Trei medalii pentru România la CE de kaiac-canoe de la Belgrad. Iosif Chirilă, vicecampion european!.

Trei medalii pentru România la CE de kaiac-canoe de la Belgrad. Iosif Chirilă, vicecampion european!.

18 Iun 2011   •   16:50
Trei medalii pentru România la CE de kaiac-canoe de la Belgrad. Iosif Chirilă, vicecampion european!.

Delegatia Romaniei a obtinut, sambata, trei medalii pe distanta de 1.000 de metri la Campionatele Europene de kaiac-canoe care se desfasoara la Belgrad. Iosif Chirila a cucerit argintul in proba de canoe simplu, Liviu Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi au intrat in posesia bronzului la canoe dublu, iar echipajul de kaiac 4 a cucerit medalia de bronz.

Prima medalie a fost adusa de Chirila, care a incheiat proba de 1.000 de metri in 3:49,645/1000, la 2,490 in spatele castigatorului, germanul Sebastian Brendel. Bronzul a revenit spaniolului Jose Luis Bouza Pregal.

Plecat de pe culoarul al saptelea, Iosif Chirila a avut un start lansat, a condus pana la jumatatea cursei, insa a fost depasit in a doua parte de Brendel. Canoistul roman a facut fata cu greu atacului lansat de Pregal.

Echipajul Victor Mihalachi/ Liviu Alexandru Dumitrescu a urcat pe treapta a treia a podiumului in proba de canoe dublu 1.000 metri, desi a condus pana cu 250 de metri inainte de final. Romanii au fost depasiti de echipajele din Rusia si Belarus. Astfel, Mihalachi si Dumitrescu au obtinut aceeasi medalie ca la CE din 2010.

Reprezentantii tarii noastre la kaiac 4, Ionel Gavrila, Stefan Vasile, Toni Ionel Ioneticu si Traian Neagu, au cucerit medalia de bronz in cursa de 1.000 de metri, fiind devansati de echipajele Portugaliei si Germaniei.

×
Subiecte în articol: sporturi kaiac-canoe canoe iosif chirilă