x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Boasson Hagen, erou în Normandia

Turul Franţei: Boasson Hagen, erou în Normandia

de Sorin Anghel    |    08 Iul 2011   •   16:33
Turul Franţei: Boasson Hagen, erou în Normandia

Ciclismul de elita si Normandia si-au dat din nou intalnire ieri. Dupa 226,5 kilometri – cea mai lunga etapa din 2011 – rutierii au ajuns la Lisieux, un oras cu 24.000 de locuitori in care se pune foarte mult accent pe conservarea mediului natural. Localnicii au un stil de viata privilegiat. Chiar daca traiesc intr-o urbe mica, foarte aproape de orase precum Caen, Rouen sau Le Mans, ei beneficiaza de teatru, sali de sport sau centru acvativ. Practic, despre Lisieux se poate spune ca este un oras divers, dinamic si modern.

Ziua de ieri a fost cea mai dificila de pana acum. Acest lucru n-a fost dat doar de lungimea traseului, ci si profilul acestuia. N-a mai fost vant, dar au fost doua catarari incomode, de categoria a 3-a. Acestea s-au desfasurat in zona unde soseaua este foarte ingusta, astfel ca rutierii au trebuit sa munceasca mult pentru a sta grupati in pluton. Pe traseu, la Vire, s-a aflat si romanul Daniel Predeleanu. Fost instructor de schi la Predeal, acesta locuieste acum Aunay-sur-Odon. Nu e departe de munte nici in Franta, din moment ce in apropiere se afla Mont Pincon (365 de metri altitudine).

Daca s-ar da un tricou si pentru cel mai ghinionist rutier, acela ar fi purtat de catre Alberto Contador. Spaniolul a avut din nou probleme pe traseu, dar a reusit sa se intoarca la timp in pluton. El are in continuare o intarziere de un minut si 42 de secunde fata de Thor Hushovd, care a ramas lider in clasamentul general. Cursa de ieri n-a adus nimic nou in lupta sa cu Andy Schleck – 12 secunde in spatele tricoului galben - si Cadel Evans. Cei trei principali favoriti la castigarea Marii Bucle au fost cronometrati cu acelasi timp.

Eroul zilei a fost norvegianul Edvald Boasson Hagen. Rutierul de la Sky a reusit sa castige etapa incheiata la Lisieux in urma sprintului din finalul traseului. El a trecut linia de sosire cu putin inaintea unul alt norvegian, Thor Hushovd. "Parca sunt in Paradis. Nu mi-am imaginat niciodata ca ma pot bucura asa de mult pentru o victorie in Turul Frantei", a declarat Hagen.

De astazi, Marea Bucla porneste spre sud. Etapa a 7-a are loc intre Le Mans si Chateauroux, pe o distanta de 218 kilometri. Traseul nu prezinta dificultati reale, de aceea este de asteptat ca invingatorul sa fie din randul sprinterilor. Maine, caravana va pedala intre Aigurande si Super – Besse Sancy, lungimea traseului fiind de 189 kilometri. Duminica este programata etapa a 9-a, 208 kilometri, de la Issoire la Saint-Flour. Luni este zi din pauza. Mai multe stiri despre Turul Frantei gasiti pe www.jurnalul.ro.

×