x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Bradley Wiggins, mega-dezamăgire!

Turul Franţei: Bradley Wiggins, mega-dezamăgire!

de Sorin Anghel    |    09 Iul 2011   •   08:10
Turul Franţei: Bradley Wiggins, mega-dezamăgire!

Pentru Alberto Contador incepe sa rasara Soarele. S-au dus etapele din campie. De astazi se urca in Masivul Central. Nu vor fi catarari prea dure, dar a venit momentul ca sprinterii aflati in fruntea clasamentului sa se piarda in anonimat. Pana in Pirinei mai sunt cateva zile. Acolo se va decide, cel mai probabil, tricoul galben.

Britanicul Bradley Wiggins n-a reusit sa ajunga pe catararile adevarate. Ieri, in etapa 7-a, el a fost victima unei cazaturi in grup. S-a ales cu clavicula fracturata si a fost nevoit sa abandoneze. Astfel, visul sau, acela de a castiga tricoul galben, s-a naruit din nou. Anul trecut, el s-a clasat pe locul 24, iar in 2009 a obtinut un neasteptat loc patru.

“Pentru Bradley este o mega-dezamagire! El s-a pregatit totul anul pentru Turul Frantei si a venit aici sa castige', a declarat Sean Yates, directorul Sky. In momentul in care Wiggins a cazut, coechipierii saI au incetinit pentru a-l astepta pe britanic. Acesta nu s-a mai urcat pe bicicleta, astfel ca rutierii din echipa sa au pierd timp pretios in clasamentul general. Din acest momentul, obiectivul celor de la Sky a fost schimbat. Ei nu mai urmaresc tricoul galben, ci doar victoriile de etapa. Wiggins a fost transportat la spital. Recuperarea sa va dura 3 saptamani, astfel ca britanicul se gandeste sa participe la Turul Spaniei.

×
Subiecte în articol: ciclism sporturi turul frantei 2011