x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: În sfârşit, cântă "cocoşul"!

Turul Franţei: În sfârşit, cântă "cocoşul"!

10 Iul 2011   •   21:00
Turul Franţei: În sfârşit, cântă "cocoşul"!

Am intrat in a doua saptamana a Marii Bucle si toata lumea este in febra. Deocamdata se pedaleaza prin Masivul Central. Este doar incalzirea. De joi se intra in Pirinei, acolo unde toata lumea promite marea cu sarea.

Ieri dupa-amiaza, caravana ciclistica a ajuns in Saint-Flour, la capatul unui traseu care a plecat de la Issoire si s-a intins pe o distanta de 208 kilometri. Orasul care a gazduit finish-ul are un pic peste 7.000 de locuitori si este impartit in doua. O parte este pe un platou vulcanic, la 900 de metri altitudine, iar cealalta pe Valea Ander. Catedrala Sf. Petru este un reper pentru oricine trece prin zona.

Evident, nu putea sa treaca ziua fara ca cineva sa se accidenteze. Daca s-ar face o echipa cu toti rutierii plecati acasa pana acum din motive medicale, aceasta ar domina toate clasamentele. Alexandre Vinokourov, de la Astana, a cazut ieri alaturi de alti ruieri si a fost scos pe brate din padurea de pe marginea drumului. Sportivul nu a mai putut continua cursa, fiind al doilea favorit care a trebuit sa abandoneze, dupa ce Bradley Wiggins a parasit Turul Frantei vineri tot din motive medicale. In accident a fost implicat si Jurgen Van Den Broeck. Liderul celor de la Omega Pharma Lotto s-a retras din cauza durerilor, acelasi lucru facandu-l si coechipierul sau, Frederik Willems, dar sI David Zabriskie, de la Garmin – Cervelo. Toti cei patru s-au ales cu fracturi in urma accidentului pe care l-au suferit cu o suta de kilometri inaintea finish-ului. Juan Antonio Flecha a scapat ca prin urechile acului de o accidentare dupa ce a fost lovit de catre o masina a televiziunii franceze in momentul in care se afla printre evadati.

“Cocosii' nu-si mai incap in pene dupa etapa de ieri. Thomas Voeckler a preluat tricoul galben de la Thor Hushovd si are acum un avans de doua minute si 26 de secunde fata de Cadel Evans. Andy Schleck este la doua minute si 37 de secunde in spatele francezului, in vreme ce intarzierea lui Alberto Contador a crescut acum la 4 minute si 7 secunde. “Este o zi foarte fericita pentru mine. Mi-am dorit foarte mult sa iau tricoul galben deoarece multa lume a avut incredere in mine. Le multumesc tuturor celor care m-au ajutat', a declarat Voeckler. Etapa a fost castigata de catre spaniolul Luis-Leon Sanchez. Rutierul de la Rabobank a trecut linia de sosire cu cinci secunde inaintea actualului lider al clasamentului general.

Astazi este zi de pauza in Marea Bucla. Maine este programata etapa a 10-a, de la Aurillac la Carmaux. Lungimea traseului este de 158 de kilometri. Mai multe stiri despre Turul Frantei gasiti pe www.jurnalul.ro!

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011