x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Marea Buclă, jurnal de război!

Turul Franţei: Marea Buclă, jurnal de război!

de Sorin Anghel    |    11 Iul 2011   •   14:14
Turul Franţei: Marea Buclă, jurnal de război!

S-au scurs noua etape din Turul Frantei sI 18 rutieri au fost nevoitI sa se retraga din cauza accidentarilor. Olandezul Johnny Hooderland a cazut victima unui incident provocat de o masina a televiziunii franceza care asigura transmisea in direct a etapelor din Marea Bucla. Rutierul de la Vacansoleil a ajuns la spitalul din Saint-Flour dupa ce a fost aruncat intr-un gard din sarma ghimpat. Medicii au fost nevoitI sa-I aplice 33 de copci pentru a-I inchide toate ranile.

In etapa de ieri, cel mai grav incident s-a petrecut cand mai erau o suta de kilometri pana la sosire. Patru rutieri s-au ales cu fracturi. Cel mai important nume este cel al lui Alexandru Vinokourov. Liderul celor de la Astana s-a ales cu fractura de femur si a fost operat astazi la Paris, unde a fost transportat cu un avion particular. "Nu am crezut ca Turul Frantei se poate termina atat de dramatic. Ma simt foarte prost, dar ma incurajez spunandu-mi ca putea fi mult mai rau', a declarat rutierul din Kazahstan.

Jurgen Van den Broeck se numara si ele printre cei cazuti pe front in etapa de ieri. El va ramane inca 2-3 la terapie intensiva in urma accidentarii pe care a suferit-o. El a suferit o fractura de clavicula, si-a rupt trei coaste, una dintre acestea intrandu-i in plamani. Medicii se declara multumiti deoarece se gandeau ca rutierul are splina rupta sau ficatul perforat. "Totul este sub control. Nu mai are probleme cu respiratia', a declarat medicul echipei Omega Pharma Lotto.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011