x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Thor Hushovd câştigă, Andy Schleck pierde

Turul Franţei: Thor Hushovd câştigă, Andy Schleck pierde

de Sorin Anghel    |    18 Iul 2011   •   21:00
Turul Franţei: Thor Hushovd câştigă, Andy Schleck pierde

S-a trecut deja la atac. Favoritii se tem prea mult de Alpi si au incercat sa dea lovitura inca de ieri, cand s-a pedalat intre Saint-Paul-Trois-Chateaux si Gap, pe o distanta de 162,5 kilometri. Orasul in care a avut loc sosirea are circa 37.000 de locuitori si este cautat de iubitorii ciclismului pentru sutele de trasee aflate in apropiere. In plus, Gap-Tallard este un aerodrom recunoscut pe plan international datorita conditiilor bune de zbor existente aici. Renault Megane Sport Tourer, masina cu care Jurnalul National se deplaseaza in Turul Frantei, a putut fi admirata de catre localnici chiar in centrul orasului. Acestia au fost impresionati de plafonul panoramic si spatiul generos de care pot beneficia pasagerii.

A fost atat de frig in sudul Frantei ieri incat spectorilor nici nu le venea sa coboare din rulotele parcate de-a lungul traseului. A plouat torential. Sus, pe varful muntilor, chiar a nins, lucru care s-a intamplat si pe Col du Galibier, unde se va ajunge maine.

Castigatorul etapei a fost Thor Hushovd. Campionul mondial a evadat din timp sI a trecut linia de sosire zambind, castigand lejer un sprint la care au mai luat parte Boasson Hagen sI Ryder Hesjedal. Omul care a facut spectacol se numeste Alberto Contador. Rutierul de la Saxo Bank a declansat atacul pe Col de Manse si i-au raspuns pe masura doar Cadel Evans si Samuel Sanchez. Australianul a recuperat cel mai mult in clasamentul general, el aflandu-se acum pe locul al doilea, la un minut si 45 de secunde in spatele lui Voeckler. Frank Schleck este in urma "cangurului' cu 4 secunde. Cel mai sifonat a iesit Andy Schleck, care are o intarziere de 3 minute si 3 secunde fata de tricoul galben. Samuel Sanchez este pe cinci, iar Contador pe sase, la 39 de secunde de rivalul sau de la Leopard Trek.

Astazi se urca pentru prima oara in Alpi. De la Gap si pana la Pinerolo, in Italia, langa Torino, sunt 179 de kilometri. Mai multe stiri despre Marea Bucla gasiti pe www.jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011