x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Vinokourov şi-a anunţat oficial retragerea

Turul Franţei: Vinokourov şi-a anunţat oficial retragerea

de Sorin Anghel    |    17 Iul 2011   •   19:55

● Montpellier

Fractura de femur suferita in editia din acest an a Turului Frantei l-a determinat pe Alexandre Vinokourov sa-sI anunte retragerea din ciclismul profesionist.

Rutierul din Kazahstan se afla in aceasta perioada la Monaco, acolo unde locuieste de cativa ani. El spera ca dupa ce se va recupera, va fi cooptat in staful de conducere al celor de la Astana. "Am decis sa ma retrag. Voi merge in continuare pe bicicleta, dar nu ca un profesionist. Voi face plimbari doar pentru a ma mentine in forma. Sper sa imi gasesc un post de conducere la Astana. Acum merg in carje. Nu mi-e deloc usor!', a declarat Vinokourov. El a inceput sa concureze in circuitul profesionist din 1997, fiind unul dintre oamenii cei mai agresivi. in 2007 a fost depistat pozitiv, motiv pentru care a fost suspendat doi ani de zile.

Fostul rutier anuntase inca dinainte de startul Marii Bucle ca are de gand sa se retraga. Nu facuse un anunt oficial din cauza faptului ca autoritatile din Kazahstan au incercat sa-l convinga sa mai participe si la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor. Accidentarea sa de acum este insa una foarte grava, motiv pentru Vinokourov a decis sa paraseasca circuitul profesionist.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011