x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: "Voeckler este favorit"

Turul Franţei: "Voeckler este favorit"

de Sorin Anghel    |    19 Iul 2011   •   09:29
Turul Franţei: "Voeckler este favorit"

Primul a fost Lance Armstrong. Apoi a urmat Alberto Contador. Samuel Sanchez este cel de-al treilea nume mare din ciclismul mondial care sustine ca editia din acest a Turul Frantei poate fi castigata de catre Thomas Voeckler.

Campionul olimpic se afla pe locul sase in clasamentul general, la trei minute si 44 de secunde in spatele tricoului galben. Sanchez nu simte nici un fel de presiune inaintea ultimei saptamani din Marea Bucla. El a venit in Hexagon avand ca obiectiv castigarea unei etape, lucru care s-a intamplat saptamana trecuta, la Luz Ardiden.

"Este cel mai relaxat mare ture pe care l-am avut vreodata. Am castigat o etapa de munte, mi-am indeplinit obiectivul si stau bine in clasamentul general', a declarat ibericul. Intr-un clasament realizat numai pe seama timpilor inregistrati in etapele din Pirinei, rutierul de la Euskaltel se afla pe locul al doilea, la 14 secunde in spatele lui Jelle Vanendert. El este inaintea tuturor celorlalti rutieri care se afla acum pe primele zece pozitii in clasamentul general, motiv pentru care nu trebuie exclus din lupta pentru tricoul galben. "In Alpi nu voi mai avea aceeasi libertate pe care am avut-o in Pirinei. Daca o sa atac, sunt sigur ca ceilalti ma vor urma', a precizat spaniolul care isI doreste ca la Paris sa urce pe podium. "Thomas Voeckler este favorit pentru a castiga tricoul galben. Dupa cum l-am vazut la Plateau de Beille, va fi foarte greu de batut. Chiar daca spune ca nu are nici o sansa, el este favorit acum', este de parere Sanchez. Ibericul nu l-a uitat nici pe amicul sau, Alberto Contador. "Are patru minute intarziere, dar este singurul om care poate recupera atat de mult. Toti se tem de el. Este logic sa fie asa. Este cel mai bun ciclist din lume in acest moment. Este singurul care a castigat toate marile tururi. Fratii Schleck au lucrat bine pana acum, dar Contador o sa-i depaseasca in Alpi'.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011