x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spre un compromis

Spre un compromis

24 Mar 2004   •   00:00

Anghel Iordanescu a anuntat ca ii doreste pe fotbalistii stelisti la echipa nationala, mentionand insa ca acestia trebuie sa-si schimbe cererile trimise la FRF. In replica, conducerea Stelei a anuntat ca acest lucru s-a intamplat deja.

„Au trimis hartii oficiale prin care au precizat ca vin la meciurile oficiale cand vor fi chemati, iar la cele amicale conform regulamentelor FIFA si UEFA", a precizat patronul Stelei, Gigi Becali.

PE POZITII. Jucatorii in cauza, Mirel Radoi, Dorinel Munteanu, Dica si Florentin Dumitru, sustin ca vor proceda conform reglementarilor internationale. Desi Iordanescu inca asteapta o schimbare de opinie, aceasta nu va veni din partea fotbalistilor amintiti. „Pozitia jucatorilor e clara. Ei nu au spus ca renunta la echipa nationala. Nu mai trebuie sa trimita nici o hartie, mai ales ca, momentan, sunt suspendati", a declarat antrenorul Victor Piturca.

LA VIZA. In ciuda diferentelor de opinii, unii dintre cei patru stelisti s-ar putea regasi in delegatia „tricolora" pentru amicalul din Scotia, de miercurea viitoare. Totul depinde si de starea lor de sanatate. De altfel, pasapoartele „rebelilor" se afla de cateva zile la consulatul Marii Britanii pentru intocmirea formelor de deplasare. In plus, Iordanescu nu prea are solutii din campionatul intern, iar forma lui Dorinel Munteanu demonstrata in cele doua etape din retur il obliga sa-l selectioneze, daca acesta nu este accidentat.

IMPACARE?. Se pare ca intre Gigi Becali si Anghel Iordanescu ar fi intervenit un asa-zis „gentleman agremeent" referitor la „scandalul Cipru", preferand sa ingroape securea razboiului. Mai ales ca patronul stelist s-a salutat cu Generalul, in Ghencea, dupa jocul cu Rapid.
Daniel Stan
Ionut Paduraru


Dorinel asteapta pana vineri

Situatia lui Dorinel Munteanu este incerta dupa accidentarea suferita in meciul cu Rapid. Ecografia si examenul RMN efectuate luni au relevat ca este vorba de o leziune fibrilara pe interiorul coapsei drepte. Din acest motiv, „Munti", care nu a participat la antrenamentul de ieri, se afla in repaus total pana joi, o zi mai tarziu urmand a afla daca poate evolua in eternul derby cu Dinamo. Un alt jucator cu probleme din lotul lui Victor Piturca este Vivi Rachita, care urmeaza un program separat. In privinta „veteranului" stelist insa, sansele de recuperare sunt destul de mari, chiar astazi fiind posibil sa reintre in programul echipei. In schimb, va lipsi Aliuta, suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

3.000 de dolari cu Dinamo

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost prezent ieri la stadion cu o ora inaintea antrenamentului pentru a participa la o sedinta foto alaturi de lotul de jucatori si ceilalti membri ai staff-ului de conducere. Cadrul ales a fost in dreptul tribunei oficiale, recent renovata. Despre meciul cu Dinamo, de sambata, omul cu banii din Ghencea a declarat: „Conteaza foarte mult, dar mai sunt 13 etape si orice se poate intampla". Un eventual succes al „ros-albastrilor" le va aduce acestora in conturi cate 3.000 de dolari, asta daca pana la ora meciului Gigi Becali nu va mai suplimenta prima, asa cum a facut-o inainte de jocul cu Rapid, cand a promis bonusuri pentru golurile marcate, in cazul unei victorii.

Cu Dinamo va apara bielorusul Hamutovski

Referitor la derby-ul de sămbata seara cu Dinamo, antrenorul stelist Victor Piturca a declarat ca echipa sa nu este favorita. „Dinamo are prima sansa, pentru ca este liderul la zi al campionatului si joaca pe propriul teren. Mergem sa ne jucam sansele noastre si sper sa căstigam. Daca nu se va intămpla acest lucru, Dinamo ia in proportie de 70 la suta prima optiune pentru căstigarea campionatului", a declarat Piturca. Pentru meciul din „Groapa", tehnicianul va putea conta aproape sigur pe serviciile portarului bielorus Vasili Hamutovski, refacut dupa accidentarea suferita la nationala tarii sale, in turneul din Cipru. „Cel mai probabil, Hamutovski va fi titular, mai ales ca Tudor acuza si el o accidentare", a precizat Piti, fara sa faca vreo remarca despre prestatia lui Martin Tudor din meciul cu Rapid.

×
Subiecte în articol: sport dinamo