x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Antrenorii fug de Gigi Becali

Steaua - Antrenorii fug de Gigi Becali

de Mihai Igirosanu    |    16 Iun 2005   •   00:00
Steaua - Antrenorii fug de Gigi Becali

Pentru Steaua si patronul sau, Gigi Becali, situatia este critica. "Ros-albastrii" trebuie sa inceapa curand pregatirile pentru preliminariile Ligii Campionilor, dar nu au antrenor.

Refuzat pe rand de Gica Hagi si de Walter Zenga, patronul Stelei, Gigi Becali, pare a fi intrat intr-o acuta criza de solutii in privinta bancii tehnice. Situatia tinde sa devina critica, deoarece vacanta este scurta, iar debutul in preliminariile Ligii Campionilor se apropie.

Dupa Zenga care marti a demarat negocierile pentru preluarea lui Chievo Verona, locul 14 in ultima editie de Serie A) si Hagi, Gigi Becali a discutat marti si ieri cu Dan Petrescu, antrenorul Sportului. Acesta mai are o oferta tentanta si din partea lui Adrian Porumboiu, care si-l doreste la nou-promovata FC Vaslui. Un alt subiect fierbinte in Ghencea il reprezinta posibila despartire de Dorinel Munteanu. Aflat la final de contract cu Steaua, el nu primise pana marti seara vreo oferta de prelungire a intelegerii.

VARIANTE. La fel ca si in cazul lui Gica Hagi, negocierile cu Dan Petrescu sunt si ele dificile. "Bursucul" este si el unul dintre personajele aflate in sfera de influenta a lui Ioan Becali si Gica Popescu, rivali ai lui Gigi Becali. Totusi, Petrescu este mult mai tentat decat Hagi sa preia Steaua, fiind si un tehnician mai ieftin pentru buzunarul patronului gruparii din Ghencea. Conform unor surse, discutiile dintre Gigi Becali si Dan Petrescu au continuat si ieri. Un nume luat in calcul de conducerea Stelei este si cel al lui Sorin Cartu. Daca Hagi i-a fost propus lui Becali de catre Gica Hagi, solutia Cartu i-a fost recomandata boss-ului din Ghencea din partea selectionerului Victor Piturca, foarte bun prieten cu Cartu.

"MUNTI". O alta varianta ar putea fi numirea lui Dorinel Munteanu ca antrenor-jucator. Totusi, "Munti" nu fusese chemat pana ieri la negocierile pentru prelungirea contractului cu Steaua, care este expirat. In schimb, internationalul a primit doua oferte extrem de avantajoase pentru sezonul viitor de la Rapid si CFR Cluj. Giulestenii si-l doresc ca jucator, iar ardelenii i-au propus sa vina la Cluj in postura de antrenor-jucator. Asteptand totusi un semn din partea lui Gigi Becali, Dorinel Munteanu nu a oferit inca nici un raspuns celor care il doresc, insa o intarziere din partea liderilor din Ghencea l-ar putea determina pe "Munti" sa paraseasca Steaua.

VERDICT AMANAT
Comisia de Disciplina a FRF a amanat pentru luni judecarea lui Mirel Radoi, acuzat ca a parasit cantonamentul inaintea partidei cu Olanda fara aprobarea selectionerului. Comisia, prezidata de Doru Viorel Ursu, s-a sesizat ca urmare a rapoartelor secretarului general al FRF, Adalbert Kassai, si a selectionerului Victor Piturca. Presedintele comisiei a adus la cunostinta reprezentantului clubului Steaua, Valeriu Argaseala, si raportul lui Victor Piturca. Selectionerul s-a adresat presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, mentionand in raport parerea medicului Pompiliu Popescu, conform careia jucatorul ar fi putut evolua atat in partida cu Olanda, cat si in cea cu Armenia. Argaseala a solicitat amanarea judecarii cazului pentru ziua de miercuri pentru a pregati apararea, dar comisia nu a fost de acord, stabilind noul termen pentru luni.

Cartu infirma

HOTARAT. Sorin Cartu este decis ca anul viitor sa atace cu FC Arges lupta pentru cupele europene
Dupa ce numele sau a fost vehiculat si el in utlimele doua zile pentru preluarea functiei de antrenor principal al Stelei, tehnicianul lui FC Arges, Sorin Cartu, a dezmintit ieri o asemenea posibilitate. "Nici vorba sa ajung la Steaua, n-am nici o legatura cu ceea ce se zvoneste. De altfel, nici macar n-am avut vreo discutie cu Gigi Becali pe aceasta tema. Acum sunt acasa, la Craiova, si tot ce-mi doresc este sa ma relaxez", a zis ieri "Sorinaccio". Fostul mare jucator al Universitatii Craiova a afirmat ca, in principiu, va continua si in sezonul viitor tot pe banca pitestenilor: "In principiu, eu asa mi-as dori, dar trebuie sa se vrea performanta. Nu am nici o placere sa ma lupt doar pentru evitarea retrogradarii. E timpul ca echipele din provincie sa tinteasca si ele mai sus. Pentru asta insa trebuie investitii. Mai am nevoie de cativa jucatori valorosi, sa vedem daca voi gasi bani si intelegere din partea responsabililor din club. De asemenea, imi doresc si implicarea autoritatilor locale, pentru ca, fara asa ceva e foarte greu sa faci performanta."

×
Subiecte în articol: sport steaua gigi becali gigi becali