x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - VILLARREAL / Dezumflati-i!

STEAUA - VILLARREAL / Dezumflati-i!

15 Mar 2005   •   00:00
STEAUA  -  VILLARREAL / Dezumflati-i!

Amanata saptamana trecuta din cauza viscolului, inclestarea dintre Steaua si Villarreal, din optimile de finala ale Cupei UEFA, isi va consuma abia in aceasta seara primul episod. Partida din Ghencea va incepe la ora 20:00 si va fi transmisa in direct de TVR 1.

FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU

LA TREABA. Din cauza ninsorii de saptamana trecuta, "ros-albastrii" s-au ales cu cateva zile de pregatire in plus inainte sa dea piept cu spaniolii
In tabara stelista domneste o stare de optimism moderat, impusa mereu de Walter Zenga inaintea unei confruntari de intensitate maxima. Aflati in fata unei performante uriase, "ros-albastrii" par a nu-si pierde firea si nu se lasa dominati de rezultatele exceptionale obtinute de Villarreal in Primera Division.

INCREDERE. Cel mai experimentat jucator al Stelei, Dorinel Munteanu, a dat tonul declaratiilor optimiste: "Nu m-a speriat scorul cu care au castigat cu Espanyol. Desi suntem cotati cu sansa a doua, vom incerca sa o fructificam. Ne-am bucura sa se scufunde "Submarinul galben" in Ghencea, insa Villarreal este o echipa puternica, echilibrata. Avem foarte multe date despre Villarreal si vom incerca sa facem o noua surpriza, dar ne va fi foarte greu. Noi jucam pentru toti romanii, pentru ca acum reprezentam Romania, si incercam sa-i bucuram pe toti".

ANALIZA. Antrenorul Walter Zenga a intrat si el in febra meciului din aceasta seara si nu pare foarte incantat de eventuala absenta a lui Jose Mari. "La asemenea nivel, daca nu joaca Jose Mari, joaca Figueroa, sau daca nu joaca Riquelme, joaca Cazorla. Lucrurile nu se schimba prea mult, pentru ca nivelul fotbalistilor este ridicat. Jose Mari este un jucator talentat, cu experienta, va fi bine daca nu va fi in teren, insa eu vreau mereu sa joc cu o echipa care are in teren jucatorii de baza", a subliniat Zenga. Tehnicianul italian a incercat sa dea si el o nota de optimism: "Villarreal este o echipa in forma, tare si a jucat foarte bine. Trebuie sa jucam cu gandul ca avem sanse. Baietii sunt concentrati si pregatiti de marele meci. Am demonstrat ca si Steaua poate sa se bata cu marile echipe ale Europei. Cand intelegi ca trebuie sa joci cu suflet, cu inima, poti fi mai bun decat oricine", a spus antrenorul, care l-ar putea include in lot si pe Florentin Dumitru, accidentat de peste trei luni.

FANI. Zenga s-a referit si la suporterii Stelei, pe care ii asteapta din nou sa creeze o atmosfera fantastica pe arena din Ghencea. "Cred ca suporterii vor fi la fel de multi ca joia trecuta, 30.000 de oameni. Au fost extraordinari. Cred ca cea mai mare parte a fanilor nostri si-a pastrat biletul de intrare", a comentat antrenorul ros-albastrilor.

NU SE PLANG DE EFECTIV
Conform cotidianului La Tercera, antrenorul lui Villarreal, chilianul Manuel Pellegrini (foto), a declarat ca absenta lui Riquelme nu va fi asa de importanta: "Este o saptamana decisiva, dar o vom trata ca pe toate celelalte. Nu cred ca absenta lui Riquelme la Bucuresti ne va afecta jocul, deoarece nu depindem asa mult de el", a spus Pellegrini, care si-a dus jucatorii la recuperare, intr-o statiune. Fundasul Arruabarrena sau mijlocasii Quique Alvarez si Josico sunt complet refacuti, in vreme ce brazilianul Armando Sa va absenta din cauza unei accidentari la genunchi. Printre cei 18 jucatori ai lui Villarreal care au sosit abia aseara in Bucuresti se numara si atacantul Jose Mari, dar si fundasul Javi Venta, ambii fiind insa incerti.

SECURITATE
Masurile de securitate vor fi asigurate de 1.200 de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes", iar reprezentantii FC Steaua si cei ai Jandarmeriei au stabilit, de comun acord, ca astazi, incepand cu ora 16:00, in zona stadionului "Steaua" sa fie interzisa comercializarea bauturilor alcoolice. Galeria Stelei va fi amplasata, ca de obicei, la peluza intai si va intra in stadion pe la poarta numarul 2. Accesul in stadion se va face astfel: intre orele 17:00 si 18:00 suporterii care poseda abonamente, iar incepand cu orele 18:00 vor avea acces si ceilalti spectatori, numai pe baza contramarcii biletelor. Dupa ora 18:00 este foarte posibil ca portile sa fie lasate deschise.

"II STIM"
Mijlocasul Sorin Paraschiv (foto) crede ca Villarreal ramane o echipa periculoasa si fara Riquelme sau fara Jose Mari: "Sunt periculosi in atac, insa avem noroc ca le lipsesc cativa jucatori. Aproape ii stim pe dinafara cat i-am urmarit. Nu cred ca mai au vreun secret pentru noi". Jucatorii Stelei s-au antrenat luni dupa-amiaza pe terenul 6 din Complexul Sportiv Steaua. Capitanul Mirel Radoi s-a pregatit normal.

VISE
Dorinel Munteanu a avertizat ca stelistii nu trebuie sa evolueze cu gandul la statuetele din aur reprezentandu-l pe Sfantul Gheorghe, promise de patronul Gigi Becali in cazul unei eventuale calificari in finala Cupei UEFA. "N-are rost sa ne gandim la acele statui promise de Gigi Becali, pentru ca mai e pana in finala. Dar daca dansul are incredere in noi, le poate comanda deja". Intrebat si el, Sorin Paraschiv a declarat: "Nu ne gandim la statuete. Ar putea fi ca niste Oscaruri pentru noi doar daca am castiga Cupa UEFA. Insa mi-e frica sa ma gandesc la asta. Mai e drum lung pana acolo". Desi optimista, presa iberica se teme de meci, spunand ca terenul din Ghencea "este unul blestemat pentru echipele spaniole".
×
Subiecte în articol: sport villarreal jose mari