x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stefan Stoica: "Daca batem Dinamo, plec pe jos de la stadion!"

Stefan Stoica: "Daca batem Dinamo, plec pe jos de la stadion!"

de Mario Morcov    |    12 Feb 2007   •   00:00
Stefan Stoica: "Daca batem Dinamo, plec pe jos de la stadion!"

Instalat in toamna pe banca Universitatii, Stefan Stoica s-a dovedit omul providential pentru Craiova, pe care a scos-o din zona retrogradarii. Dupa pregatirea de iarna, tanarul tehnician spune ca elevii sai vor reprezenta cea mai mare surpriza a returului de campionat.

Jurnalul National: Incepem cu un cliseu. Care sunt concluziile dupa stagiile de pregatire din aceasta iarna?
Stefan Stoica: Concluziile sunt imbucuratoare. Poate unii o sa ma creada prea optimist, dar baietii au incercat si au reusit sa raspunda asa cum le-am cerut eu la antrenamente. Conditiile de pregatire au fost foarte bune, iar acum asteptam sa inceapa campionatul. Sigur, mai sunt anumite lucruri de pus la punct, dar eu am incredere in acesti copii. Va asigur ca sunt mai puternici decat au fost in prima parte a campionatului. Ei au inteles ce le cer si care sunt pretentiile mele, iar acum sunt mai profesionisti si mai puternici.

Craiova a pierdut doua partide din cele cinci disputate in Cipru.
Au fost doar meciuri de verificare, am rulat intregul lot avut la dispozitie si, daca nu ar fi fost mici neatentii, aceste esecuri ar fi putut fi evitate. Tocmai de aceea am recunoscut ca mai sunt cateva lucruri de pus la punct.

Cat de afectata va fi Universitatea de suspendarea terenului pentru primele doua etape?
Intr-adevar, e o situatie cu care n-as fi vrut sa ne confruntam, dar am incredere in baieti. Pana la urma, nu conteaza prea mult unde jucam, ci modul cum abordam jocul. Trebuie ca jucatorii sa se obisnuiasca cu gandul ca ceea ce li se cere sunt victoriile, indiferent de locul de disputare.

Deplasare la Pitesti, apoi pe teren neutru cu Rapid, iar apoi deplasare la Dinamo...
Da, si ce-i cu asta? Batem la Pitesti, invingem pe Rapid, apoi ne ducem la Dinamo si le facem cel mai frumos cadou fanilor, nu pierdem in Stefan cel Mare! Fanii Universitatii asteapta de ceva timp un rezultat pozitiv cu Dinamo, iar eu, Fane Stoica, va spun ca se poate si ca vor avea acest rezultat. Daca reusim sa-i batem, va anunt in premiera ca plec pe jos de la stadion!

Vorbiti serios?
Sigur! De ce nu? Nu imi este frica. Ii spun soferului sa plece cu echipa de la stadion si sa ma astepte la iesirea pe autostrada, iar eu o iau pe jos pana acolo!

Se spune ca unul din secretele dumneavoastra este apropierea fata de jucatori. Cum reusiti acest lucru?
Cred ca stiu cum sa le vorbesc, cum sa comunic cu ei si am puterea sa-i incurajez chiar si atunci cand mai gresesc, pentru ca este omeneste sa se mai intample si asta.

Dati un exemplu de incurajare?
Simplu! Mai baieti, nimic nu este mai frumos in viata asta decat sa faci ceea ce iti place. Sa joci fotbal, care pana la urma este un hobby si sa mai fii si platit pentru asta! Ce vreti mai mult decat atat? Hai la treaba, ca avem de munca.

Cum vi s-au parut Njock si Wobay?
Sunt exact ceea ce doream, motiv pentru care nu m-au mai interesat si alte transferuri. Njock marcheaza constant, iar Wobay a impresionat de la primul antrenament. Impreuna formeaza un cuplu redutabil, iar alaturi de tinerii pe care ii avem in lot veti vedea ce echipa vom face la Universitatea. Credeti-ma pe cuvant: peste putin timp, Craiova va avea din nou echipa de clasa.

CIUCA, REFACUT
Capitanul Universitatii din editia trecuta de campionat, Madalin Ciuca, este complet refacut dupa operatia de ligamente suferita in urma accidentarii suferite in ultimul meci din Divizia B, cu Dinamo II. Ieri dimineata, fundasul se afla in vizita la parinti, la Bailesti. "Imi era tare dor de ei, dupa cat am stat plecat la Herculane si in Cipru. Nicaieri nu este mai bine ca acasa", a declarat ieri Ciuca. Fotbalistul a afirmat ca nu mai are nici un fel de probleme de sanatate: "Genunchiul nu mi-a mai facut deloc probleme, asa ca abia astept sa debutez si eu in prima liga. Acum ii simt pe colegi mai puternici, o vad din duelurile unu contra unu de la antrenamente, dar nu cred ca vor fi probelme pentru mine. In plus, ei sunt mai puternici si prin cele doua achizitii din aceasta iarna, Njock si Wobay, dar si prin experienta acumulata in cele 17 meciuri de Liga I", a afirmat fotbalistul. Singurul lucru pe care Ciuca il mai are de facut acum este sa ajunga la greutatea optima. "Am slabit deja patru kilograme, deoarece ma ingrasasem putin cat timp am fost accidentat. Chiar si asa, vreau sa mai dau jos vreo doua kilograme", spune Ciuca.

AMICAL
Universitatea Craiova va sustine miercuri primul amical de la revenirea din cantonamentul din Cipru, in compania divizionarei secunde CSM Ramnicu-Valcea, iar meciul va fi gazduit de stadionul din Zavoi, cu incepere de la ora 15:00. "Din pacate, partida are loc la mijlocul saptamanii, iar lumea este inca la serviciu atunci. Chiar si asa, speram ca stadionul sa fie destul de populat", a spus ieri "vicele" craiovenilor, Silvian Cristescu. Oltenii vor sustine sambata seara un meci amical in nocturna, la Craiova, impotriva lui "Poli" Timisoara.
×
Subiecte în articol: sport